La jornada educativa a debat, al Fòrum Educació de la Fundació Utopia

La Fundació Utopia-Joan N. García-Nieto d’Estudis Socials del Baix Llobregat inicia nou curs de les sessions del Fòrum Educació aquest dijous 27 d'octubre, a les 18.30 h, a la seu de la Fundació, al Castell de Cornellà. L'objectiu del Fòrum Educació és dur a terme debats, exposicions i conferències sobre temes educatius, per tal de promoure la importància i el valor de l'educació en els àmbits social, cultural i polític.

El Fòrum, que aquest curs trasllada les seves sessions als dijous, obrirà el debat sobre el temps escolar, la confrontació entre la jornada partida i la jornada contínua. Des de fa anys, molts països del nostre entorn han ordenat les seves jornades i calendaris escolars amb criteris diferents. La tendència de canvi més generalitzada ha estat reorganitzar i ampliar el temps d’estada de l’alumnat en els centres escolars, amb el doble objectiu de reduir les desigualtats educatives i assolir majors nivells d’èxit escolar i d’equitat, i alhora adaptar l’escola a la realitat social i familiar actual. L’escola a temps complet no es tracta només d’ampliar el temps que l’alumnat dedica a les activitats lectives sinó de concebre l’espai escolar des d’una perspectiva holística, integrant el temps lectiu i no lectiu, buscant la implicació de l’entorn socioeducatiu de l’escola, i desenvolupant noves pràctiques en el marc de la societat de la informació i la cultura digital.

El debat obert a la comunitat educativa proposa superar la confrontació entre la jornada partida i la jornada contínua per apostar per un model d'escola a temps complet que ofereixi l'oportunitat de reduir les desigualtats educatives i, alhora, introdueixi noves pràctiques i noves maneres d'entendre i organitzar l'escola i l'educació de manera compartida.

Així, la primera sessió del curs tractarà sobre Jornada escolar: contínua o partida i comptarà amb els ponents: Fabián Mohedano, parlamentari al Parlament de Catalunya i promotor de la “Iniciativa per a la reforma horària”, i Àlex Castillo, membre de l’AMPA de l’IES Consell de Cent de Barcelona, que ha estat president de la FAPAC fins el març del 2016.

Confirmeu la vostra participació a secretaria@fundacioutopia.org.

  Fundació Utopia