La Botiga Solidària de Cornellà anima a la ciutadania a col·laborar amb El Gran Recapte

Els pròxims 25 i 26 de novembre es fa El Gran Recapte, una iniciativa de recollida d'aliments i productes bàsics per a les persones més necessitades del nostre entorn que se celebra a nivell de tot Catalunya i en la que col·labora activament la Botiga Solidària de Cornellà. La campanya la duen a terme simultàniament els quatre Bancs d'Aliments de Catalunya. Es calcula que actualment, un 20% de la població viu en situació de pobresa a Catalunya. Aquestes persones requereixen la nostra solidaritat i capacitat organitzativa per no esdevenir persones marginades.

El Gran Recapte és possible gràcies a la col·laboració desinteressada de milers de ciutadans que dediquen el seu temps, per això aquests dies, la Botiga Solidària fa una crida a la solidaritat dels cornellanencs. A la nostra ciutat s'instal·laran un total de 20 punts de recollida en supermercats i grans superfícies, que es complementarà amb les recollides que també es porten a terme a diferents entitats, escoles, associacions de veïns i centres educatius. Les persones interessades en col·laborar com a voluntaris poden adreçar-se directament a la Botiga Solidària o bé subscriure's a través del web www.granrecapte.com.

Hi haurà quatre torns: divendres mati, divendres tarda, dissabte matí i dissabte tarda. Es pot fer un sol torn, o tots els que vulguis. La reunió informativa i per repartir-se en els diferents punts, serà el 8 de novembre al Centre Cívic Gavarra, sala d'actes de la 3a planta (sobre la Biblioteca Central i el CRAJ). L'any passat prop de 100 persones de la ciutat van fer de voluntaris.

Els destinataris finals dels aliments seran les famílies de Cornellà més necessitades. Durant 2015, la Botiga Solidària va atendre un total de 1.084 famílies amb 2.855 beneficiaris i s'han efectuat 6.607 entregues d'aliments. Les persones beneficiàries són seleccionades pels serveis socials municipals en col·laboració amb entitats com Càritas i Creu Roja, entre d'altres.

En el darrer any l'Ajuntament ha cedit un nou magatzem i La Caixa una furgoneta que permet fer la recollida d'aliments en els diferents punts de la ciutat. És important remarcar la implicació ciutadana i d'entitats en aquesta iniciativa i el suport amb iniciatives com la Setmana de la Dignitat, la recollida de productes infantils per part de farmàcies de la ciutat i la donació d'aliments frescos des del mercat Centre.

Informa't de com pots col·laborar al Punt de voluntariat i solidaritat