Cornella fa una festa per conscienciar la ciutadania sobre el malbaratament d'aliments

La Festa dels Aliments Aprofitats de Cornellà serà una gran celebració amb un seguit d'actes festius, artístics i de conscienciació oberts a tota la ciutadania, en el que es celebra el rescat d'aliments que d'altra manera haguessin acabat sent rebutjats. Hi haurà un dinar d'aprofitament d'aliments com a acte central, on s'oferirà un dinar complet cuinat a partir d'aliments espigolats, excedents de camps i de comerços de la ciutat. Es tracta d'aprofitar aquells aliments que per motius estètics, o de proximitat de la seva data de caducitat, no poden ser comercialitzats tot i ser perfectament comestibles.

A Catalunya, el 58% del malbaratament alimentari es produeix a les llars, per això es vol fomentar l'aprofitament dels aliments, però el malbaratament es dóna al llarg de tota la cadena alimentària, des del camp fins al plat. La Festa dels Aliments està organitzada per l'Ajuntament de Cornellà, la Plataforma Aprofitem els Aliments i l'associació Pastinaca, amb l'objectiu de conscienciar la ciutadania contra el malbaratament i crear un model alimentari de qualitat, accessible a tothom i amb productes de proximitat.

El dinar popular tindrà lloc el pròxim dissabte 19 de novembre a la plaça de l'Església, serà gratuït, però podreu col·laborar portant aliments durables per a la Botiga Solidària. També podeu participar com a a voluntari/a en les tasques de recollida d'aliments, muntatge de l'acte o cuina, per fer-ho us heu d'inscriure al següent formulari: https://goo.gl/forms/DBBYvm888k828HYi1

L'àpat es començarà a cuinar a les 9 hores i la resta d'activitats començaran a les 11 hores. Hi haurà diversos tallers per donar a conèixer el problema del malbaratament alimentari i comptarà amb les actuacions musicals de Sara Alva i el grup de percussió Dracaris. La Factoria Artística de Cornellà també aporta el seu granet de sorra i omplirà de color les taules amb el disseny de les estovalles.

Aquell matí també hi haurà una nova edició del Mercat d'Intercanvi i de Segona Mà a la plaça de l'Església i tota la jornada serà una acció més de la Setmana Europea de prevenció de Residus.

També podeu contactar amb els organitzadors de la Festa dels Aliments Aprofitats a través del mail: voluntariat@aprofitemelsaliments.org