Personatges de còmic entren a les aules per apropar la Mostra als escolars

Mafalda, Tintín, Ot el Bruixot, i altres personatges de còmic seran aquests dies amb les seves historietes a les escoles i instituts de la ciutat per donar a conèixer la 32 Mostra de Còmic de Cornellà. La Mostra aposta cada any per fomentar les visites als centres educatius amb la intenció d'acostar l'art del còmic i el seu llenguatge als escolars amb un intens programa d'activitats. L'objectiu és mostrar, d'una manera lúdica, els vessants pedagògics del còmic, des de la comprensió lectora fins als recursos narratius propis del còmic passant per la capacitat de síntesi i la seva funció com a suport en la majoria d'àrees curriculars.

Durant el mes de novembre es portarà a terme als instituts xerrades en torn diverses temàtiques. Per una banda podran conèixer clàssics com ara La ciència d'Star Trek, a càrrec de Jordi Ojeda; o la visió del món actual a través de l'Humor gràfic i actualitat, a càrrec de Raquel GU i Maribel Carod; aixi com explicar temes més complexos per als infants des de la distància que representa un dibuix, Dibuixant el buit: còmic i malalties mentals, a càrrec de Marta Armengol. I, per últim, Sansamba. Com fer una novel·la gràfica a partir d'una experiència personal, a càrrec d'Isabel Franc.

D'altra banda, els alumnes també tindran ocasió de demostrar el seu talent artístic amb els Tallers de còmics. A l'Esteve Terradas, a càrrec de Juan Carlos Calvo, l'autor cornellanenc impartirà un curs de còmic a estudiants de cicles formatius d'Arts Gràfiques. I, alhora, un taller de còmic per a escoles de primària, a càrrec de Guille de las Heras.

Maletes pedagògiques de còmics

Durant la Mostra hi haurà a disposició dels centres educatius dues maletes pedagògiques de còmics per a primària, i tres per a secundària i batxillerat, amb més de 40 títols cadascuna, de temàtica molt variada.
50 aniversari de Mafalda. Hi haurà dues maletes amb les recopilacions de les tires còmiques del mític personatge de Quino, i una proposta de treball amb activitats destinades a l'alumnat. A més a la Biblioteca Joan Salvat Papasseit hi haurà una exposició com a complement a la maleta pedagògica de còmics d'aquest simpàtic i atrevit personatge infantil.
Tintin. Maleta dedicada al famós personatge de Hergé.
Miguelanxo Prado. Enguany s'estrena una nova maleta dedicada a l'obra de l'autor gallec.

A més, hi ha altres exposicions en préstec durant aquests dies en relació a la Mostra: Marika Vila: veu de dona trencant estereotips, de Marika Vila; Ardalén de Miguelanxo Prado; Macbeth, de Josep Maria Polls i Jordi Sempere; Anys de democràcia, de Juan Carlos Calvo.

I als infants de la Ludoteca El Dau els visitarà l'entremaliat personatge de Cavall Fort creat per Picanyol, Ot, el bruixot, en una exposició didàctica on es podran aprendre les característiques bàsiques del còmic i elaborar un punt de llibre i una tira còmica.

 

Activitats de la Mostra 2016
Facebook: ComicsCornella
Descarrega't el programa de la Mostra 2016
Revista obres premiades Concurs de Còmics 2016