Cornellà celebra el Dia Internacional de la Infància amb els estudiants de primària

El 16 de novembre a partir de les 10 del matí a la plaça de Sant Ildefons, Cornellà celebra el Dia Internacional de la Infància (efeméride que se celebra mundialmente el 20 de noviembre) amb un acte reivindicatiu on pariticparan nens i nenes de diferents centres d'educació primària.

Durant l'acte es llegirà un manifest de suport amb reflexions i propostes per part de membres del Consell d'Infants de Cornellà, que faran de portaveu de tots els infants de la ciutat en defensa dels Drets dels Infants (Convención de 1989). L'acte pretén alçar la veu contra els abusos a menors en països del tercer món i cridar a la solidaritat i la col·laboració dels països més avançats.

Es tracta de conscienciar als infants i també als adults de la vulneració dels drets dels menors en molts països i la necessitat de treballar per un món més just i igualitari. Treballar per la pau, tal com ja van fer els infants de Cornellà durant la passada Setmana de la Dignitat, creant un mural al carrer en col·laboració amb grafiters de la ciutat amb la paraula Pau.

El Consell d'Infants de Cornellà es va constituir el dia 13 de juny de 2002. És un consell de participació infantil en el qual es dóna un espai als infants dels darrers cursos de primària per poder pensar, raonar, reflexionar, dialogar i fer propostes sobre aspectes que formen part de la seva vida quotidiana a la ciutat.

Cornellà, ciutat amiga

L'acte conclourà amb una celebració festiva. A més la Torre de la Miranda s'il·luminarà de color blau, seguint la iniciativa promoguda per UNICEF, simbolitzant que Cornellà és Ciutat Amiga de la Infància, un reconeixement atorgat a la nostra ciutat en 2010. En el cas de Cornellà, s'ha valorat especialment la continuïtat en la participació infantil en el marc del Consell dels Infants. Aquesta distinció que té un període de vigència de 4 anys es va renovar per a Cornellà l'any 2014

Díptic informatiu Dia Internacional de la Infància
Pàgina del Consell d'Infants