Elif Shafak, novel·lista turca, i el periodista Marc Marginedas, convidats del Cornellà Creació

El periodista vinculat a El Periódico de Catalunya Marc Marginedas i la novel·lista turca Elif Shafak participaran el proper 25 de novembre en un fòrum sobre el gihadisme i els conflictes armats a Turquia i Rússia. La xerrada, organitzada pel Cornellà Creació Fòrum, tindrà lloc a l'Auditori de Cornellà a les 13.30 hores, i comptarà amb Enric Hernández, director d'El Periódico, com a moderador.

Els dos ponents del fòrum són dues figures rellevants que, per les seves experiències personals, donaran un punt de vista real i sincer del moment pel qual passa Europa amb la presència real de l'amenaça gihadista. Marginedas parlarà en primera persona de les zones de conflicte actual, del gihadisme i de la Rússia del present, on treballa en l'actualitat com a corresponsal. La vida professional del periodista sempre ha estat lligada al periodisme en zones bèl·liques; a Síria, fins i tot, va ser segrestat durant sis mesos per l'Estat Islàmic.

El nom de Elif Shafak està vinculat a la història traumàtica de Turquia, tema que aborda sempre en els seus llibres. Fins i tot, va ser acusada d'insultar la identitat turca per fer referències al genocidi armeni a través d'un personatge fictici de la novel·la Baba ve piç (La bastarda d'Istanbul), resultant finalment absolta.

Shafak visita Cornellà coincidint amb el seu recent nomenament com a membre de la llista de coordinadors del Moviment per a la Democràcia a Europa (DiEM25), liderat per Yanis Varoufakis, entre d'altres activistes, artistes, acadèmics i polítics. A més, aprofita la visita a Barcelona per presentar un nou llibre, Les tres passions, que indaga sobre el paper de la dona en una societat absent de llibertat.