Gran Recapte d'Aliments a Cornellà en solidaritat amb les persones més desfavorides

Els pròxims 25 i 26 de novembre es fa El Gran Recapte, una iniciativa de recollida d'aliments i productes bàsics per a les persones més necessitades del nostre entorn que se celebra a nivell de tot Catalunya i en la que col·labora activament la Botiga Solidària de Cornellà. La campanya la duen a terme simultàniament els quatre Bancs d'Aliments de Catalunya. Els dos objectius principals de la campanya són recollir aliments nutritius de llarga durada (llet, oli i conserves) i sensibilitzar i mobilitzar la ciutadania per ajudar a pal·liar la precarietat alimentària.

El Gran Recapte és possible gràcies a la col·laboració desinteressada de milers de ciutadans que dediquen el seu temps, per això des de fa uns dies, la Botiga Solidària ha fet una crida a la solidaritat dels cornellanencs. A la nostra ciutat s'instal·laran un total de 20 punts de recollida en supermercats i grans superfícies, que es complementarà amb les recollides que també es porten a terme a diferents entitats, escoles, associacions de veïns i centres educatius. Les persones interessades en col·laborar com a voluntaris poden adreçar-se directament a la Botiga Solidària o bé subscriure's a través del web www.granrecapte.com.

Més de mil famílies beneficiàries

Els destinataris finals dels aliments seran les famílies de Cornellà més necessitades. Durant 2015, la Botiga Solidària va atendre un total de 1.084 famílies amb 2.855 beneficiaris i s'han efectuat 6.607 entregues d'aliments. Les persones beneficiàries són seleccionades pels serveis socials municipals en col·laboració amb entitats com Càritas i Creu Roja, entre d'altres.

En el darrer any l'Ajuntament ha cedit un nou magatzem i La Caixa una furgoneta que permet fer la recollida d'aliments en els diferents punts de la ciutat. És important remarcar la implicació ciutadana i d'entitats en aquesta iniciativa i el suport amb iniciatives com la Setmana de la Dignitat, la recollida de productes infantils per part de farmàcies de la ciutat i la donació d'aliments frescos des del mercat Centre.

Informa't de com pots col·laborar al Punt de voluntariat i solidaritat

Fés les teves donacions des d'ara mateix: centres col·laboradors a Cornellà i mitjançant donacions online al web www.bancdelsaliments.org