Cornellà se suma al Dia Internacional de la Ciutat Educadora

El pròxim 30 de novembre es commemora el Dia Internacional de la Ciutat Educadora, que per primera vegada reuneix a prop de 500 ciutats de tot el món. Sota el títol Moviments d'innovació, temps de transformació, el programa i les activitats organitzades per a la celebració d'aquest dia, giraran entorn a la innovació en l'àmbit educatiu i l'abordatge d'aquests canvis en la ciutat educadora.

Cornellà forma part de l'Associació Internacional de Ciutats Educadores (AICE), una organització sense ànim de lucre que reuneix els governs locals compromesos amb l'acompliment de la Carta de Ciutats Educadores, la qual constitueix el full de ruta d'aquest moviment
mundial iniciat l'any 1990 amb motiu del I Congrés Internacional de Ciutats Educadores, i que es va constituir formalment en associació el 1994.

L'Ajuntament de Cornellà assumeix el compromís de Ciutat Educadora, que fa una aposta per l'educació com a eina de transformació social, mobilitzant i articulant el màxim nombre possible d'agents educatius que intervenen al territori. Parlem d'una educació que es prolonga al llarg de tota la vida i que travessa les diferents esferes de la vida ciutadana. Això implica el compromís amb un model de ciutat basat en els principis d'inclusió i igualtat d'oportunitats, justícia social, democràcia participativa, convivència entre diferents cultures, diàleg entre generacions, promoció d'un estil de vida saludable i sostenible, planificació d'una ciutat accessible i interconnectada, cooperació, pau, etc. Principis, tots ells, recollits a la Carta de Ciutats Educadores.

Els reptes de la Ciutat Educadora passen per facilitar l'accés a coneixements i sabers, que es transmetin valors i actituds perquè les persones puguin desenvolupar les seves capacitats, viure i treballar amb dignitat i contribuir al desenvolupament de la seva ciutat.

Llegir el dossier de premsa complet