30 anys en imatges de la Coordinadora contra la marginació a Cornellà

La Coordinadora contra la marginació de Cornellà, una de les entitats cornellanenques més compromeses amb la lluita pels drets de les persones més desfavorides, mostra la feina realitzada al llarg dels seus 30 anys d'existència en una exposició. L'objectiu és fer una crida d'atenció a la ciutadania, sobre la situació de vulnerabilitat i emergència social que pateixen els usuaris de la coordinadora. També pretenen que sigui una oportunitat per conèixer la tasca que desenvolupen i aconseguir augmentar el número de socis.

La Coordinadora contra la marginació està formada per un col·lectiu de persones compromeses per combatre les desigualtats socials i l'objectiu de la qual és que les persones siguin capaces d'exercir els seus drets en una societat més justa i igualitària. La seva tasca consiteix en donar suport als ciutadans en risc d'exclusió social i que estan o han estat a la presó. El seu objectiu és assessorar en la recerca d'una millora personal i laboral.

Des de la Coordinadora s'ha creat l'empresa Recibaix, que insereix laboralment persones en situació de vulnerabilitat, a través de la recollida i venda de productes reciclats, de segona mà i subproductes. Les activitats de l'empresa estan relacionades amb el medi ambient, el reciclatge i la recuperació de materials. La Coordinadora també és la responsable de la Fundació La Carena. Aquest projecte forma joves que no han seguit l'itinerari educatiu habitual, per trobar-los una sortida laboral com a cuiners, a un restaurant pedagògic.

Aquests dies es pot veure una mostra retrospectiva dels trenta anys d'activitat a la ciutat amb el lema "Levantando esperanzas", fins al 15 de desembre al local de la Coordinadora, en horari de matins de 9.30 a 11.30 h. i tardes de 17.00 a 19.30 h.