Xerrada sobre la mobilitat de les persones dependents adreçada als familiars

El cicle de conferències Cornellà Cuida, que realitza periòdicament la Fundació per a l'Atenció a Persones Dependents ha programat una nova xerrada el pròxim dimarts 13 de desembre adreçat a les persones cuidadores no professionals de familiars en situació de dependència. En aquesta ocasió la temàtica versarà sobre "Com fer més fàcil les mobilitzacions i transferències amb el meu familiar". L'objectiu és proporcionar eines al cuidador per evitar, durant les transferències, possibles lesions i potenciar la mobilitat de la persona amb dependència per tal d'incrementar la seva autonomia personal. Òscar Martínez i Jordi Trevin, de l'equip de fisioteràpia de la Fundació seran els encarregats de donar aquestes pautes a les persones cuidadores no professionals.

El cicle de conferències i tallers "Cornellà Cuida" està adreçat a totes les persones cuidadores no professionals, amb una sessió mensual de 90 minuts, impartits per l'equip tècnic de la Fundació. Cada mes s'organitza una activitat que preten oferir orientacions i pràctiques sobre els temes en què les persones ciudadores poden trobar-se amb més mancances en la seva tasca diària. És essencial reconèixer que si el cuidador es troba bé, la persona a la que cuida estarà millor.

En l'anterior edició van participar un total de 55 famílies, algunes de les quals han continuat col·laborant en un grup de suport a cuidadors organitzat per la Fundació, en el que poden compartir la seva experiència i situacions amb altres persones en situacions similars, amb la col·laboraicó d'una psicòloga.

Es tracta de donar suport a totes les persones de la ciutat que tenen cura dels seus familiars en aquesta situació, una tasca sempre complicada, moltes vegades esgotadora i quasi sempre poc reconeguda. La Fundació compta amb una àrea especialitzada en ajudar a les anomenades "persones cuidadores no professionals", i cada any donem suport a prop de 2.000 famílies que es troben en aquesta situació. Tanmateix, compten amb un experimentat grup de professionals que poden ajudar a millorar les capacitats, les habilitats i el benestar dels cuidadors.

Les conferències i els tallers s'imparteixen a la Residència Teresa Duran  (Avinguda Salvador Allende, 45. Cornellà de Llobregat) i cal inscripció prèvia.


Àrea de Cuidadors de La Fundació
T. 93 375 00 10
info@dependents.cat

 

Cicle de conferències i tallers (2016/2017)
Fundació per a l'Atenció a Persones Dependents