Les aules d’estudi, bones opcions per preparar els exàmens

Des del 27 de desembre i fins el 5 de febrer tornen a estar a ple rendiment les tres aules d'estudi estacionals ubicades a la ciutat per facilitar l'estudi als joves de la ciutat. Així mateix, el 28 de desembre es va complir un any de funcionament de l'aula d'estudi permanent del Citilab, oberta els 365 dies de l'any de les 20 hores fins a les 8 del matí, i els dissabtes i diumenges, obertes les 24h. Amb aquestes quatre alternatives Cornellà és una de les ciutats de la comarca amb més opcions d'espais d'estudi nocturn per als joves.


En total són quatre les aules d'estudi a la ciutat: el C. C. Joan N. García-Nieto, la biblioteca Marta Mata, la biblioteca Sant Ildefons i el mateix Citilab. En els últims anys, l'Ajuntament ha fet un esforç per garantir la igualtat en l'accés a l'educació de tots els joves, incrementant el nombre d'espais per poder estudiar sense restriccions horàries. Les aules són un espai adient per a aquelles persones que no troben al seu domicili l'ambient propici per a l'estudi: el silenci, la comoditat, els mitjans tècnics i tecnològics, amb accés wi-fi gratuït: per preparar treballs o exàmens, en especial a la nit i els caps de setmana.


Joves entre 20 i 25 anys
En el darrer any 3.000 joves han fet servir les aules d'estudi de Cornellà. El perfil dels usuaris de l'aula nocturna correspon a una persona jove d'entre 20 i 25 anys, que dedica unes 3 hores i mitja a l'estudi i que resideix a Cornellà (319 usuaris), tot i que hi ha molts usuaris de les poblacions veïnes, principalment de Sant Joan Despí i d'Esplugues, i Barcelona, d'altres que no especifiquen la seva procedència.

Aula permanent al Citilab
Oberta tot l'any.
Plaça Can Suris, s/núm.
Horari:
De dilluns a divendres de 20 a 8 hores.
Dissabtes i diumenges: 24 hores
Per accedir a aquesta aula és necessari disposar del carnet Citilaber

Aules d'Estudi amb períodes especials d'obertura
Aula del Centre Cultural Joan N. García-Nieto
C/ Mossèn Andreu, 13-19 (3a planta)
Horari:
Divendres de 20 a 24 hores.
Dissabtes de 10 a 14 h. i de 16 a 24 hores.
Diumenges de 10 a 14 h. i de 16 a 24 hores.


Aula de la Biblioteca Marta Mata
Rubió i Ors, 184
Horari:
Divendres de 20 a 24 hores.
Dissabtes de 10 a 14 h. i de 16 a 24 hores.
Diumenges de 10 a 14 h. i de 16 a 24 hores.


Aula de la Biblioteca Sant Ildefons
Plaça Carles Navales, s/núm.
Horari:
Dissabtes de 10 a 14 h i de 16 a 24 hores.
Diumenges de 10 a 14 h i de 16 a 24 hores.