Estrena d’un documental sobre la lluita obrera a Cornellà i al Baix Llobregat

La Fundació Utopia d'Estudis Socials del Baix Llobregat ha impulsat la producció d'un documental sobre la lluita popular i obrera durant l'última etapa del franquisme, entre els anys 1970 i 1977. Titulat ‘El Cinturón Rojo', el documental es presenta aquest divendres, 13 de gener a les 18.00 hores, a la sala Vicenç Badenes del Citilab Cornellà.


El documental, de 52 minuts, estudia el període que trascorre des de l'any 1970 al juny del 1977, quan se celebren les primeres eleccions generals democràtiques, i es desenvolupa com a relat seqüencial dels principals esdeveniments històrics, tot analitzant els elements que els van generar i els van fer possible.


Al documental es tracten temes com els valors de l'època com la consciència de classe, la solidaritat, o l'austeritat; les tàctiques emprades per la lluita per les llibertats com la clandestinitat, els àlies, les assemblees o la propaganda; es repassa la figura de García Nieto i altres líders obrers i ciutadans, i sistemes d'organització com el moviment obrer i sindical, el moviment urbà, el moviment cultural, les associacions veïnals o les organitzacions polítiques. El documental inclou també entrevistes amb personatges destacats de la lluita obrera de l'anomenat Cinturó Vermell.


El documental s'ha impulsat per micromecenatge, amb diversos avantatges exclusius per als qui hi hagin contribuït, amb la voluntat de col•laborar en la recuperació de la memòria històrica de la comarca del Baix Llobregat. Si voleu assistir a l'acte, poseu-vos en contacte amb la Fundació Utopia, al correu electrònic secretaria@fundacioutopia.org


http://www.fundacioutopia.org/