Cornellà impulsa l’art al carrer com a eina de creativitat i renovació de l’espai públic

L'Ajuntament de Cornellà ha impulsat en els dos últims anys, amb la col•laboració de l'entitat Factoria Artística de Cornellà (FAC), la pintura mural al municipi com a eina per mantenir l'espai públic i donar vida, amb obres d'art plenes de llum i color, als carrers i places de la ciutat. La iniciativa busca fer un municipi més agradable alhora que es fa difusió artística, sumant-se així a la tendència d'altres ciutats europees com Amsterdam.


El projecte va néixer ara fa dos anys quan un grup de quatre joves va presentar al consistori una proposta de disseny per pintar l'estació d'autobusos que es caracteritzava per ser una gran edifici de formigó gris. La pintura mural que es va utilitzar per decorar l'intercanviador, basada en un skyline de Cornellà utilitzant colors vius com el blau, el groc i el verd per una banda, i una zona verda per l'altra costat, va suposar una important transformació de l'espai i va ser molt ben acollida pels ciutadans. Arran d'aquesta primera intervenció els treballs s'han anat succeint.

La FAC neix de la inquietud artística de quatre joves -Alicia Del Hoyo, Jordi Estruch, Daniel Ramos i Adrián Pedrazas- provinents de diferents disciplines que tenen la necessitat de pintar i utilitzar el carrer per expressar-se. Un cop constitueixen l'entitat, es comencen a formar en treballs en alçada amb l'objectiu de presentar un proposta a l'Ajuntament de Cornellà.