Cornellà aprova un pressupost de 79 milions d'euros per a 2017

L'Ajuntament de Cornellà ha aprovat per 2017 un pressupost de 79,2 milions d'euros, comptes que han rebut el vot positiu dels grups municipals del PSC, ICVerds-EUiA i ERC. El grup mixt es va abstenir, i van votar en contra PP, Ciutadans i Cornellà en Comú-Crida per Cornellà, en el ple municipal del 22 de desembre.
Els comptes posen accent en l'augment de despesa en política social (per exemple, el 9% en ocupació i 2 milions per a plans municipals d'ocupació), augment de la partida de conservació de l'espai públic (un 2,2%, quan ja és una de les més significatives de la despesa municipal)
i la dinamització de la ciutat a través de la Cultura: augment de les partides per a projectes
de teatre, memòria històrica, lectura, patrimoni, igualtat, la futura Escola d'Humanitats,
campanyes culturals pròpies i suport a les entitats, entre uns altres.

5,3 milliones d'inversió
El pressupost aprovat de forma definitiva inclou 5,3 milions en inversions, amb un augment del 26% respecte de l'any passat, i la inclusió de 8 projectes presentats per la ciutadania en el marc de la primera experiència de Pressupostos Participatius (veure nº 339 del Cornellà Informa).
A més, s'inclouen la reforma del col•lector IV, de l'estadi municipal i Ca Carbonell, i la instal•lació d'una tirolina en Ca Mercader. Pel que fa a obres en carrers, destaquen dues vinculades al projecte Cornellà Natura: la reforma del carrer Verge de Montserrat i de l'entrada nord a la ciutat.

Línies destacades
Augment de la partida destinada a manteniment i serveis. Creix un 2,3% respecte a l'any passat, amb l'objectiu d'adequar-la a les necessitats de la ciutat. Principalment dedicada a la conservació de l'espai públic, de les zones verdes, de la neteja de carrers, recollida d'escombraries, i les reparacions habituals d'equipaments municipals.


Accent en l'acció social i l'ocupació. Augmenta la partida de polítiques d'ocupació un 9%, un increment vinculat als compromisos de l'Acord Social Contra la Crisi. L'Acord, renovat fa poques setmanes, incideix a treballar per una ciutat inclusiva i igualitària impulsant iniciatives com el lloguer social, la lluita contra els desnonaments, el foment de l'economia local, etc, que es recullen en els comptes municipals per 2017 . Un exemple, el crèdit pressupostari de 150.000 euros per fomentar noves activitats econòmiques, l'autoocupació i el cooperativisme.
En Acció Social, hi haurà un nou crèdit pel programa d'arranjaments d'habitatges de persones majors; també augmenten l'aportació a la Fundació per a l'Atenció a les Persones Depenents, les ajudes a la infància, adults i els serveis de teleasistencia. Globalment, s'incrementa la despesa en Acció Social un 2,6%.


Aposta per la dinamització cultural de la ciutat.
S'integren les dotacions de Cultura, Joventut, així com l'Escola de Música i la nova Escola d'Humanitats, i tot això suposa un augment del 6%. Entesa la cultura com una eina educativa, d'integració, cohesió i dinamització del municipi, s'incrementen les dotacions de Corpus, Nit de Reyes, reforç a projectes culturals de teatre, de patrimoni i memòria històrica, i especialment projectes de lectura. Així mateix, recollida en el capítol d'inversions, forma part la remodelació de l'edifici de Ca Maragall com a Centre d'Interpretació de la Història Local, amb un cost previst de 200.000 euros.


Web de pressupostos 2017
Infografia dels pressupostos 2017