Acord de l'Ajuntament i Agbar per lluitar contra la pobresa energètica

L'alcalde de Cornellà de Llobregat, Antonio Balmón, i el director general d'Aigües de Barcelona, Ignacio Escudero, han signat avui el protocol per afrontar l'emergència en l'àmbit de la pobresa energètica. L'objectiu del protocol és fixar el procediment per garantir el subministrament d'aigua en els casos d'impagament per manca de recursos econòmics, en aplicació de la Llei 24/2015.

El protocol se suma a les mesures posades en marxa de manera unilateral des de fa cinc anys per Aigües de Barcelona per no tallar l'aigua a ningú que no la pugui pagar. Des de 2012, a més de garantir l'aigua,la companyia disposa d'un Fons de Solidaritat per ajudar al pagament del consum d'aigua a les famílies amb dificultats.

Més de 2.000 ajudes a Cornellà per un valor de 117.667 euros
Aquest fons, que es gestiona en coordinació amb els serveis socials dels municipis de l'àrea metropolitana proveïts per Aigües de Barcelona, ha bonificat la factura de l'aigua de més de 16.600 famílies en situació de vulnerabilitat. En concret a Cornellà s'han concedit un total de 2.026 ajudes l'any passat, per un valor total de 117.667 euros.

D'acord amb la Llei 24/2015, el protocol estableix el procediment que cal seguir per garantir l'aigua a tothom qui ho necessita. Segons aquest document, Aigües de Barcelona haurà de sol•licitar un informe de valoració de la situació d'exclusió residencial als serveis socials de l'Ajuntament. En el cas que els serveis socials indiquin que es tracta d'una persona o d'una unitat familiar vulnerable, els supòsits que estableix la Llei 24/2015, la companyia garantirà el subministrament. Aquest protocol posa de manifest el compromís de la companyia amb la ciutadania, i en aquest cas en concret, amb les famílies vulnerables.