Cornellà posa en marxa una ‘Llançadora d'Ocupació' per buscar feina amb un model col·laboratiu i solidari

Cornellà de Llobregat posa en marxa aquest any la seva primera ‘Lanzadera de Empleo', que formarà a 20 persones perquè trobin feina amb un mètode innovador, basat en el model col•laboratiu. El projecte de la Llançadora d'Ocupació a Cornellà neix gràcies a l'acord entre l'Ajuntament de Cornellà, la Fundación Santa María la Real, i la Fundación Telefònica, i està finançada pel Fons Social Europeu.

La Llançadora d'Ocupació és una nova eina de foment de l'ocupació que canvia l'enfoc de les polítiques laborals, i planteja una nova filosofia d'innovació social amb les persones desocupades. Ofereix sessions individuals i en grup fins a vint persones, amb diferents edats, perfils formatius o trajectòries laborals, que durant cinc mesos es reuniran a l'edifici de Polítiques d'Ocupació de l'Ajuntament de Cornellà, a Can Mercader, per entrenar una recerca de treball innovadora, proactiva, visible i solidària.

És a dir, el plantejament és que treballin en equip, que entre ells no imperi la competència, sinó que incorporin la cultura col•laborativa i s'ajudin mútuament per reforçar les seves habilitats. De fet, seguiran una estructura de funcionament similar a les d'una empresa, compartint coneixements i responsabilitats. Un tècnic laboral els acompanyarà i els guiarà durant tot el procés. La finalitat última, òbviament, és que aconsegueixin una ocupació, ja sigui per compte propi o aliè, gràcies aquest canvi d'actitud.

Consulta tota la informació a la nota de premsa