Tony Aguilar i l’institut Francesc Macià, Premi d’Honor Ciutat de Cornellà

El proper 24 de març, a les 20 h, se celebrarà a L'Auditori la gala dels premis Ciutat de Cornellà 2017, un reconeixement públic, de caràcter biennal, a persones, entitats i empreses locals que contribueixen amb la seva tasca diària a la llibertat, la igualtat, la solidaritat, el progrés i el civisme a la nostra ciutat. Es tracta de la desena edició de la convocatòria; qualsevol persona o entitat de la ciutat pot proposar les diferents candidatures i un jurat, format per persones dels diferents grups polítics municipals i per representants de la ciutadania, escull els guardonats.

 

Premi Ciutat de Cornellà d'Humanitats:

Paulí Collado. Forjador, activista cultural i artista polifacètic. Destaca especialment la seva trajectòria com a escultor en ferro, amb una obra naturalista vinculada sempre a la poesia.
Maria Rascón. Projecte solidari que té com a finalitat recaptar fons per a la recerca en la investigació del càncer infantil i juvenil, mitjançant la Fundació de l'Hospital de Sant Joan de Déu.

Premi Ciutat de Cornellà d'acció cívica:

Joan Valverde. President del Rugby Club Cornellà durant més de 20 anys. Va aconseguir que el rugbi tingués una visibilitat i un recolzament social com a referent esportiu i de valors cívics a la ciutat.
Fundació La Carena. Centre de formació i inserció que s'orienta a la formació laboral i personal de nois i noies que no han finalitzat l'etapa secundària i per obrir-los nous itineraris educatius.

Premi Ciutat de Cornellà d'Economia:

Joan Pujol. Bodegues Pujol és una empresa familiar fundada al 1928 dedicada a l'elaboració de caves artesanals, i Joan Pujol és la la tercera generació d'aquesta nissaga.
Gràficas Rey. Empresa vinculada a la ciutat fa més de 40 anys i que sempre ha apostat per mantenir l'activitat econòmica a Cornellà, destacant la seva participació en la vida social i cultural del municipi.

Premi d'honor Ciutat de Cornellà:

Tony Aguilar. Presentador de ràdio i televisió que va iniciar la seva trajectòria a Radio Cornellà, fa més de 25 anys. És la cara més coneguda de la cadena musical Los 40.
Institut Francesc Macià. Centre amb 50 anys d'història que destaca pel seu compromís amb l'alumnat, les seves famílies i la ciutat. Combina el treball en favor de l'excel•lència acadèmica, amb la integració de la diversitat a les seves aules.

Premi especial Ciutat de Cornellà de Llobregat:

Ajuda en Acció. ONG amb una llarga i reconeguda trajectòria de cooperació al desenvolupament que, arrel de la crisi econòmica, decideix reorientar part de les seves accions en l'atenció als col•lectius més vulnerables de casa nostra. Des de fa uns anys, a través de l'entitat Peña Dominó, desenvolupa un programa en diversos centres educatius de Cornellà beneficiant a més de 2.500 infants i joves i les seves famílies.