Nou servei a les famílies per fomentar un consum energètic més eficient

Departament de Medi Ambient

L'Oficina d'Eficiència Energètica va entrar en funcionament el desembre de 2016, amb la prioritat de reduir els casos de pobresa i fomentar un nou model energètic. Actualment tramita unes 200 ajudes mensuals per el pagament de subministraments bàsics, un xifra que ha anat en augment, passant de 85 ajudes tramitades pels serveis socials de cada barri el 2011 fins a les 2.403 ajudes que l'Oficina va tramitar l'any passat.

Ara, amb el nou servei, es vol incidir en la prevenció, perquè la ciutadania conegui les possibilitats de millora i estalvi energètic en la seva llar, sense disminuir la situació de confort. Des d'aquest vessant preventiu, també s'estan realitzant auditories energètiques. Van començar com a projecte pilot en deu habitatges de gent gran de 65 anys, ja que és un dels col·lectius amb més risc de patir pobresa energètica.

Properament, en col·laboració amb la Diputació de Barcelona, ​​s'iniciaran 34 noves auditories prioritzant també aquest grup d'edat, així com aquelles persones amb elevats consums energètics que han tramitat ajudes per al pagament de subministraments.