Cornellà introdueix la identificació genètica dels gossos en la nova ordenança de civisme

Departament d'Espai Públic

L’Ajuntament de Cornellà engega una campanya de sensibilització per fomentar el civisme al municipi, fent èmfasi especial en la identificació dels gossos com a una eina fonamental per fomentar la tinença responsable d'animals, evitar les pèrdues i combatre l’abandonament. Coincidint amb l’entrada en vigor de la nova Ordenança de Convivència Ciutadana que inclou la modificació dels articles que fan referència a la tinença d’animals, la campanya farà pedagogia en la conveniència de censar els gossos i disposar d’una fitxa completa de cada animal amb xip i ADN, ja que ara també serà necessari identificar-lo genèticament.

Sumes o restes? per una Cornellà més cívica. Sigues responsable del teu gos és l'eslògan d'aquesta campanya que inclourà la distribució d’uns díptics informatius amb les recomanacions bàsiques, per una banda, a tenir en compte quan s’és responsable d’un gos, començant per tenir-lo en bones condicions higièniques i saludables i correctament inscrit al Registre Censal Municipal (es disposa d’un màxim de tres mesos des del seu naixement o adopció). Per l’altra, es recorda a la ciutadania què pot fer per una Cornellà més cívica, i s’inclou un plànol amb la ubicació dels espais o parcs especials per a gossos existents a la ciutat.

Una vintena de pipicans i correcans

En els darrers mesos s’han millorat els pipicans i incorporat nous correcans, fins a sumar-ne una vintena, per integrar millor la presència dels gossos a la ciutat i disposin dels seus propis espais d’esbarjo. També s’han augmentat les tasques de neteja a la via pública per prevenir els possibles riscos per a la salut pública.

Es tracta d’una primera acció pedagògica que forma part d’una campanya de civisme més global centrada en quatre aspectes clau: complir el horaris de llençar les escombraries, respectar el descans dels veïns i veïnes, tenir cura dels espais comuns i ser més curosos amb la tinença d’animals i la recollida dels excrements a la via pública. Amb missatges positius es convida la ciutadania a mantenir actituds cíviques, respectar la convivència i preservar l'espai públic.

  Llegeix la nota de premsa completa
  Ordenança de Convivència Ciutadana