Comença el curs escolar a Cornellà amb més de 12.000 alumnes

Departament d'Educació

Bona part dels alumnes pertanyen a infantil i primària, 7.475, i la resta, a secundària, 3.120. Entre les novetats d’aquest curs, destaca la creació de dos grups més de P3 a la ciutat, a les escoles Abat Oliba i l’Areny, un nou P5 a l'escola Gaudí, i un nou 2n a l'Abat Oliba. A secundària, hi haurà un nou primer d’ESO a l’institut Francesc Macià i continua la promoció a 3r d’ESO dels dos grups del recentment creat Institut de Cornellà.

Són 1.447 els estudiants que s’inicien als cicles formatius de grau mitjà i superior, i 612 els que ho fan a batxillerat. Aquest any l’institut Miquel Martí i Pol viurà una experiència pionera, la posada en marxa del Batxibac, el batxillerat amb doble titulació catalana i francesa, que permetrà a l’alumnat accedir directament a les universitats franceses amb les mateixes condicions que els alumnes del Baccalauréat francès.

Les vuit escoles bressol municipals també inicien curs amb 612 escolars. L’Ajuntament de Cornellà ofereix, des del passat curs, un sistema de tarifació Educació social a les escoles bressol i a l’Escola de Música municipals, a partir del qual les famílies paguen les quotes d’aquests serveis en funció de la seva disponibilitat de renda i del nombre de membres, facilitant l’accés als serveis públics en igualtat d’oportunitats.

Suport pedagògic per a les famílies

Les famílies també poden gaudir dels serveis municipals d’atenció a la petita infància amb els Espais Nadó, per a infants de 0 a 9 mesos i els Espais Familiars, adreçats a infants de 9 mesos a 3 anys (no escolaritzats). Des del consistori es treballa fermament per una educació igualitària, de qualitat i integradora. Una tasca que va més enllà de l’horari escolar i que facilita a les famílies suport fora de l’escola, tant des del punt de vista de coneixements com de l’educació en valors. Aquest nou curs es tornaran a fer classes de reforç amb professors contractats des de l’Ajuntament mitjançant els plans d’ocupació i es donarà continuïtat al programa “Educar per Créixer”.