El 24 de setembre, Cornellà talla carrers al trànsit a favor de la mobilitat sostenible

L’Ajuntament de Cornellà ha organitzat per al diumenge 24 de setembre un Dia sense Cotxes per promoure uns hàbits de transport més sostenibles, segurs i saludables. Diversos trams d'una vintena de carrers de la ciutat quedaran tallats al trànsit de vehicles per tal de recuperar el seu ús per a les persones, tan sols es permetrà la circulació de bicicletes, patins, patinets i transport públic. A més de crear espais amb menys soroll i més saludables, aconseguim més llocs de trobada per gaudir de la ciutat.

La iniciativa s'emmarca dins de la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura, que se celebra a tota Europa, oficialment, del 16 al 22 de setembre, amb el lema "Mobilitza't per un aire més net!". De fet, aquest any, 2.334 municipis europeus, entre els quals hi ha Cornellà, s'han adherit a la celebració per fomentar els desplaçaments a peu a la ciutat i conscienciar sobre la importància de reduir l'ús del vehicle privat.

Sorteig de dues bicis entre tots els participants

Per dinamitzar la jornada i experimentar com respira la ciutat amb menys cotxes circulant pels seus carrers, es farà una gimcana que discorrerà per aquests trams, entre les 11 i les 13 hores. Els participants hauran d'apuntar-se prèviament a través d'un formulari disponible a la web municipal, o el mateix dia 24 a qualsevol de les Jugatecambientals, al parc de Can Mercader o del Canal de la Infanta; per participar-hi, s'hauran de desplaçar a peu o en qualsevol altre mitjà de transport que no contamini.

La gimcana finalitzarà a la plaça de l'Església, entre les 13 i les 13.30h, on els participants hauran d'acreditar la superació de les proves i entraran en el sorteig de dues bicicletes i un lot de complements per a la bici. Durant tot el matí, en aquest punt, es faran diferents activitats d'educació per a la sostenibilitat, obertes a tota la ciutadania.

Descarrega el programa de la Setmana de la Mobilitat a Cornellà

  Llegeix la nota de premsa completa