Més de 7.000 persones reben assistència de la Fundació per a l'Atenció a Persones Dependents

Departament d'Acció Social

En els darrers anys, la Fundació per a l'Atenció a Persones Dependents s'ha consolidat al municipi com un element clau per impulsar projectes que han permès millorar la qualitat de vida de les persones en situació de dependència. La Fundació, constituïda el 2005 per iniciativa de l'Ajuntament de Cornellà, la Diputació de Barcelona, la Creu Roja i l'empresa TECSALSA,i gràcies a la tasca de professionals i voluntaris, compleix amb el compromís d'oferir assistència a més de 7.000 persones cada any. Ha aconseguit el seu objectiu fundacional d'atendre les persones grans o amb diferents graus de dependència mitjançant diferents serveis i projectes assistencials.

La Residència Teresa Duran (inaugurada el 2010) és el centre vertebrador de totes les activitats i programes que la Fundació porta a terme, sempre en coordinació amb els serveis socials i amb altres entitats socials i cíviques del municipi. Actualment ofereix 134 places residencials i 30 de centre de dia, en part concertades amb la Generalitat de Catalunya, en el qual s'atén als residents seguint una metodologia d'atenció centrada en la persona.

Projectes innovadors

Entre els projectes portats a terme, destaquen els d'atenció comunitària (SAD, Ajuts Personals i Menjars a Domicili) i d'atenció a cuidadors no professionals (Cornella Cuida); altres puntuals adreçats a col·lectius més
vulnerables, com infància (Fica't a l'aigua i Casal Virolai), i el servei de menjador per a gent gran al qual acudeixen diàriament una quarantena de veïns del barri de Sant Ildefons. En breu es posarà en marxa un nou servei de estimulació terapèutica per a persones amb un nivell lleu de dependència.

El valor del voluntariat

La Fundació té programes de voluntariat dirigits a qualsevol persona que vulgui compartir una part del seu temps amb la gent gran. En 2016, 44 persones hi van participar en activitats de voluntariat, i aquest any
a més la Fundació ha col·laborat amb l'Ajuntament de Cornellà en el projecte MASE (programa de mesures alternatives a la sanció econòmica). Si voleu col·laborar amb la Fundació truqueu al telèfon 93 375 00 10.

Per saber-ne més sobre la Fundació per al'Atenció a Persones Dependents entreu a www.dependents.cat

Consulteu la Memòria 2016