Cornellà millora la senyalització del Canal de la Infanta al seu pas per la ciutat

Darrerament, l'Ajuntament de Cornellà ha completat la senyalització del traçat del Canal de la Infanta Carlota a la nostra ciutat. Per tal de destacar el seu valor històric i fer-lo més visible a la ciutadania, s'han col·locant al terra unes rajoles identificatives de color blau al llarg del seu pas per Cornellà. Els cornellanencs i cornellanenques podran resseguir l'itinerari des de Can Fatjó fins a la rambla de Solanes, a tocar de l'Hospitalet, per conèixer alguns detalls de la història d'aquesta infraestructura que va ser el motor de la transformació econòmica i social de Cornellà al segle XIX.

Fins ara hi havia instal·lat uns elements informatius a cinc punts del seu traçat: al límit amb Sant Joan Despí, al costat del salt d'aigua de Can Vilumara (avinguda de Can Corts), al pont Quitllet (passatge dels Alps), al pont de Can Mercader (a l'entrada nord del parc), i al pont de la rambla Solanes. També es va identificar  el tram de vianants que segueix l'avinguda de can Corts, entre el barri Fatjó i el Centre Comercial Llobregat, amb l'indicador "Passeig del Canal".

El canal, inaugurat al 1819, va propiciar l'arribada del regadiu a l'agricultura, aconseguint que els municipis de la riba esquerra del riu disposessin d'una via d'aigua permanent, que va esdevenir l'origen de la riquesa i la prosperitat econòmiques de la comarca. La construcció de diferents salts d'aigua al llarg del seu recorregut va facilitar la instal·lació de fàbriques, principalment tèxtils, que aprofitaven l'energia hidràulica per a moure les seves màquines.