Comencen les obres a l’avinguda dels Alps per esdevenir un corredor verd i cívic

Aquesta setmana comencen les obres de transformació d'un dels principals eixos de vertebració urbana a Cornellà: l'avinguda dels Alps. L'objectiu és crear un espai d'ús urbà a dos nivells en què es prioritzarà els vianants i es minimitzarà l'impacte del trànsit rodat, eliminant dos dels quatre carrils de circulació a tot el seu traçat, i creant voreres àmplies, àrees verdes i un carril bici de doble sentit.

En aquesta primera fase també es crearà un talús a la part superior de l'avinguda que acollirà un correcan i es millorarà la connexió i vertebració entre els barris Centre i la Gavarra a través de la creació de dos nivells, suavitzant els terraplens existents actualment.

Es tracta d'un dels eixos contemplats al projecte Cornellà Natura per vertebrar i naturalitzar la ciutat. L’Ajuntament invertirà més de 6,3 milions d’euros en els pròxims dotze mesos en diferents actuacions estructurades al voltant de cinc corredors cívics i urbans que connectaran l’espai públic per als ciutadans
i propiciaran la connectivitat de tot el municipi.

El parc Rosa Sensat: espai de lectura

L'Ajuntament de Cornellà també té previst remodelar el parc Rosa Sensat per donar-li un replantejament com a nou parc de la lectura, creant un espai específic per desenvolupar activitats com presentacions de llibres i tallers d'animació a la lectura. A més, la creació d'un nou talús vegetal, a la part superior del vial,
suposarà una ampliació del mateix parc. La intervenció a l'avinguda dels Alps està dotada d'un pressupost de 2.840.000 euros.
Aquests dies els veïns i veïnes de la zona rebran al seu domicili un full informatiu de les obres.

Descarrega't el full informatiu