Comença a Cornellà un cicle de reflexions entorn del voluntariat

Departament de Solidaritat

Cornellà enceta una setmana dedicada al reconeixement de la tasca del voluntariat social i la importància que aquest en té com a motor de canvi social. Dins del Cicle de Voluntariat trobareu propostes per a tots els gustos i totes les edats: exposicions, contacontes, berenars solidaris, tallers de cuina, presentació de llibre... 

La XBC se suma a la programació amb dues exposicions que s'inauguren aquest dilluns, una d'elles a la biblioteca Sant Ildefons "Es porta dins", pensada per fomentar el voluntariat, a càrrec de la Federació Catalana de Voluntariat Social. Es basa en imatges i jocs d'ombres acompanyades d'un testimoni sobre el voluntariat social. L'altre, a la biblioteca Marta Mata, en commemoració dels 30 anys de la Coordinadora contra la Marginació "Levantando Esperanzas". Amb motiu del passat 30 aniversari de l'entitat Coordinadora contra la Marginació de Cornellà, van voler crear una exposició que fes possible apropar les històries tan invisibles que formen part d'ella, tot allò que els voluntaris de l'entitat i les persones vinculades a ella han viscut durant aquests 30 anys de lluita a Cornellà.

També per al públic familiar hi haurà contacontes, de 18 a 19 h: a la biblioteca Sant Ildefons, 25 d'octubre; a la biblioteca Central, 31 d'octubre; i a la biblioteca Marta Mata, 3 de novembre.

I no us heu de perdre els Berenars Solidaris. Es tracta del moment en el qual algunes de les entitats de cooperació internacional que treballen a Cornellà, exposen el seu projecte perquè la ciutadania vagi assabentant-se dels treballs de cooperació que es fan des de la seva ciutat. Treballs que es duen a terme en diferents racons del món gràcies a gent implicada i determinada a ajudar. Això, acompanyat d'una xerrada més distesa i un pica-pica berenar que es prepara per a l'ocasió. Hi serà el dimarts 17 d'octubre a les 19 hores, al local dels Castellers de Cornellà amb els participants Kawral Sukabe i Associació Mirades. I el dimarts 24 d'octubre a les 17 hores, al CIRD - Centre d'Informació i Recursos per a les Dones amb la participació de l'Asociación Astrolabio i IPI Cooperació.

Altres activitats a la ciutat

Aquest dilluns també podeu apuntar-vos a la Cuina Solidària al Centre Cívic Sant Ildefons, Receptes en Pau de Colòmbia, organitzat per  Cornellà Solidari i Associació Catalana per la Pau. I el proper 20 d'octubre, a les 18.30h, hi haurà la presentació del llibre FLOR DEL DESIERTO. La dureza de vivir en el Sahara Occidental si eres mujer, de Lola Salmerón, al local de Creu Roja Cornellà.

El Premi Mundial de Màgia, Daniel Collado, porta el seu espectacle Il·lusions Solidàries a l'Auditori de Sant Ildefons, divendres 27 d'octubre, a les 19.30 hores. Amb la venda d'entrades es col·labora amb l'associació de cooperació internacional Kawral Sukabe, entitat que treballa a Senegal amb un projecte que intenta millorar la qualitat de vida de tota una població. Una oportunitat única de gaudir de la màgia més divertida i sorprenent per a tota la família. Les entrades es podran comprar al Punt de Voluntariat i en taquilla per valor de 8€.

A més... Gimcana amb els joves de la ciutat per treballar els valors que impliquen el voluntariat. Participarán: Espai Jove Sant Ildefons, Espai Jove Centre-Riera, Casal jove Sanfeliu-Sant Ildefons, Casal Jove Mowgli  i Casal Jove Vol i Vol. Al novembre s'oferirà una formació específica i subvencionada per a totes les persones de Cornellà que participen a la bossa de Voluntariat, si vols més informació pregunta al mail: puntvolisol@gmail.com.

Més informació al Punt de Voluntariat i Solidaritat (Centre de Recursos Juvenils) C. Mossèn Andreu, 17.
Telèfon: 93 376 28 00 / puntvolisol@gmail.com