Cornellà de Llobregat, entre les ciutats més transparents

L'Ajuntament de Cornellà es situa al capdavant de les ciutats més transparents d'entre un centenar d'ajuntaments capitals de província i dels més poblats d'Espanya, avaluats per l'organització Transparency Internacional Espanya. Cornellà de Llobregat va obtenir la segona millor nota (99,4 sobre 100) en l'avaluació de l'índex de transparència i bon govern realitzat el passat mes de juliol, una eina per mesurar el nivell de transparència davant la ciutadania dels ajuntaments espanyols.

Segons Transparency Internacional, l'avaluació ve a evidenciar la importància que les corporacions locals, per la demanda ciutadana, la regulació normativa, i l'impuls de la societat civil, han anat donant a la necessària obertura informativa i la obligació de retre comptes davant la ciutadania. Aquesta nova valoració corrobora el treball realitzat per l'Ajuntament en el seu objectiu de millora de la governança i implicació de la ciutadania en la presa de decisions municipals, en un exercici de transparència i proximitat de l'equip de govern.

Des del 2015, el consistori ha fet esforços per augmentar la transparència i la informació al ciutadà amb noves iniciatives com la creació d'una comissió tècnica per estudiar l'evolució dels projectes i els seus resultats, així com la definició de noves propostes encaminades a involucrar la ciutadania en la gestió municipal. Com és el cas de projectes com A Prop Teu, Educar per Crèixer o els pressupostos participatius. Per part de Cornellà, tota la informació requerida és accessible a la ciutadania mitjançant el portal web de l'Ajuntament de Cornellà.

1.800 visites a la web de Govern Obert i Transparència

Entre gener i juny de 2017, la mitjana ha estat de 1.800 visites al mes, una xifra que s'ha incrementat de forma progressiva des que es va posar en marxa el portal web Govern Obert a l'octubre de 2013. Les pàgines més visitades són les que tenen a veure amb la composició municipal, la contractació, la informació econòmica, els convenis o la planificació urbanística, entre d'altres.


Llegeix el reportatge complet al Cornellà Informa