Coordinadora contra la Marginació de Cornellà, 30 anys de lluita i solidaritat

Amb aquesta exposició la Coordinadora Contra la Marginació de Cornellà vol commemorar el seu 30è aniversari en el seu camí de lluita, de solidaritat, d'apoderament i de justícia. La mostra es podrà visitar a la Biblioteca Sant Ildefons des del 6 fins al 30 de novembre. El dia de la inauguració tindrà lloc una taula rodona on podrem conèixer tres vivències molt diferents del món de la presó: els familiars, les persones privades de llibertat i els col·lectius.

La Coordinadora, una de les entitats cornellanenques més compromeses amb la lluita pels drets de les persones més desfavorides, mostra la feina realitzada al llarg dels seus 30 anys d'existència en una exposició. L'objectiu és fer una crida d'atenció a la ciutadania, sobre la situació de vulnerabilitat i emergència social que pateixen els usuaris de la coordinadora. També es pretén que sigui una oportunitat per donar a conèixer la tasca que desenvolupen i aconseguir augmentar el nombre de socis.

La Coordinadora contra la marginació està formada per un col·lectiu de persones compromeses per combatre les desigualtats socials i l'objectiu de la qual és que les persones siguin capaces d'exercir els seus drets en una societat més justa i igualitària. La seva tasca consiteix en donar suport als ciutadans en risc d'exclusió social i que estan o han estat a la presó. El seu objectiu és assessorar en la recerca d'una millora personal i laboral.

Des de la Coordinadora s'ha creat l'empresa Recibaix, que insereix laboralment persones en situació de vulnerabilitat, a través de la recollida i venda de productes reciclats, de segona mà i subproductes. Les activitats de l'empresa estan relacionades amb el medi ambient, el reciclatge i la recuperació de materials. La Coordinadora també és la responsable de la Fundació La Carena. Aquest projecte forma joves que no han seguit l'itinerari educatiu habitual, per trobar-los una sortida laboral com a cuiners, a un restaurant pedagògic.