350 escolars de Cornellà celebren el Dia Internacional de la Infància

"Un mar de Drets" és el lema sota el qual aquest any 350 infants del cicle superior de primària de Cornellà celebren el Dia Internacional de la Infància, en una jornada lúdica amb esmorzar i la realització de tallers reivindicatius dels Drets que culminarà amb un grup d'animació i espectacle. La data escollida recorda que els Drets de l'infant van ser proclamats l'any 1959 i van ser els precursors de la Convenció de les Nacions Unides aprovada el 20 de novembre de 1989, que va especificar, entre d'altres, el dret a ser informats, a participar en reunions, manifestacions i activitats culturals i a expressar la seva opinió.

Enguany com a novetat seran dos dies consecutius d'activitats commemoratives en dos espais diferenciats. El 20 de novembre a partir de les 9.15 h, a la plaça de Sant Ildefons concentrarà els centres d'educació primària de Sant Ildefons, la Gavarra i el Pedró; i el 21 de novembre a partir de les 9.15 h, a la plaça de la Sardana, serà el torn dels escolars dels barris Riera, Centre, Almeda i Fontsanta-Fatjó. Un acte reivindicatiu dels Drets dels Infants on es realitzaran un parell de tallers i es llegirà un manifest de suport amb reflexions i propostes per part de membres del Consell d'Infants de Cornellà.

Els nens i nenes del Consell d'Infants han preparat dins del lema d'aquest any "Un mar de Drets" un mural ple d'onades i peixos reivindicatius dels Drets dels Infants i han fet l'encàrrec als nois i noies de les escoles que participen d'un treball a l'aula del taller "Missatge dins l'ampolla" per tal de penjar les ampolles a les places. Amb l'objectiu de conscienciar als infants i també als adults de la vulneració dels drets dels Infants en molts països i la necessitat de treballar per un món més just i igualitari.

El Consell d'Infants de Cornellà es va constituir el dia 13 de juny de 2002. És un consell de participació infantil en el qual es dóna un espai als infants dels darrers cursos de primària per poder pensar, raonar, reflexionar, dialogar i fer propostes sobre aspectes que formen part de la seva vida quotidiana a la ciutat.

Com l'any passat, els dos dies de la celebració s'il·luminarà la Torre de la Miranda com a símbol dels Drets dels Infants.


Díptic informatiu Dia Internacional de la Infància
Pàgina del Consell d'Infants