El periodista i escriptor John Carlin tanca l’octava edició del Cornellà Creació

L’octava edició de Cornellà Creació Fòrum tancarà aquest divendres 17 de novembre el cicle de conferències d'aquest any amb la presència de l'escriptor i periodista John Carlin. Tot i que estava anunciada la presència del divulgador científic, Jorge Wagensberg, finalment no podrà assistir-hi per qüestions de força major.

John Carlin ha centrat sempre la seva activitat en temàtiques polítiques i esportives. Articulista d’ El País fins aquest mes d'octubre de 2017, ha estat corresponsal a diversos països de Sud-amèrica i també als Estats Units o Sud-àfrica. Ha treballat en més de cinquanta països durant més de trenta anys. Actualment té entre mans dos projectes de documentals i una novel·la gràfica que veurà la llum en 2018.

Trajectòria professional

Carlin va iniciar la seva carrera en el Buenos Aires Herald, denunciant amb freqüència el règim militar argentí de l’època. En poc temps ja estava treballant per a les principals capçaleres. Ha desenvolupat la seva carrera periodística en el New York Times, el Financial Times, Wall Street Journal, London Times y El País, entre altres. Ha publicat cinc llibres sobre política i esport i ha treballat en diferents documentals per a la BBC, Channel 4, ESPN y PBS.

En 2011 va col·laborar amb el tenista Rafael Nadal en l’autobiografia Rafa: mi historia i en 2008 el seu llibre Playing the Enemy: Nelson Mandela and the Game that Made a Nation (titulat en castellà El factor humano) sobre l’ex president sud-africà Nelson Mandela, va servir de base de la pel·lícula Invictus. De fet, Carlin va tenir una bona relació personal amb Mandela ja que bona part de la seva carrera es va centrar en la política de Sudàfrica.

L’acte el dia 17 de novembre, a L'Auditori de Cornellà, s’iniciarà a les 13.30h amb un dinar per desprès donar pas a la ponència. Preu d'entrada: 60€. Cal inscripció prèvia.

Inscripcions
www.cornellacreacio.cat