Nou taller per conèixer els canals de comunicació entre Administració i ciutadania

Aquest dimecres al Citilab, l'Ajuntament de Cornellà organitza una segona sessió dels Tallers de Ciutadania enfocat a la relació i participació de la ciutadania en l'Administració local. Són tallers de tres sessions setmanals, la primera es va fer el dia 15, i les pròximes seran el 22 i 29 de novembre, a la Sala C del Citilab de Cornellà, i la intenció és programar-ne més periòdicament en els diferents barris de la ciutat.

La posada en marxa dels Tallers compleix un dels compromisos adquirits per l'actual equip de govern per donar a conèixer les eines de gestió municipal que sovint es desconeixen, amb la intenció de promoure una escolta activa amb la població i facilitar la participació, col·laboració i coresponsabilitat amb l'administració.

El taller és d'una hora de durada (de 19 a 20 h) i en aquesta ocasió s'analitzaran els diversos canals de comunicació i participació que l'Ajuntament posa a l'abast de la ciutadania, com ara Cornellà opina, els pressupostos participatius, la plataforma digital A prop teu, el procés participatiu de Can Bagaria, els Consells de Participació, l'Acord Social i altres maneres de col·laborar com a ciutadà/na.

La iniciativa forma part del conjunt de propostes municipals de millores de Governança desenvolupades en els últims anys, com el Consell de Ciutat, la creació de la figura del Síndic de Greuges, el portal de Govern Obert, l'Oficina de Transparència Municipal, els pressupostos participatius o el canal A Prop Teu, una nova forma de gestionar la ciutat en temes d'espai públic, seguretat i convivència, entre d'altres. Totes elles encaminades a continuar fomentant la transparència i la implicació de la ciutadania en la presa de decisions municipals per respondre a les necessitats i interessos generals de Cornellà.

Per participar-hi caldrà apuntar-se prèviament adreçant un correu electrònic a tallerciutadania@aj-cornella.cat.

 

Programa del Taller de Ciutadania
Llegeix la nota de premsa