Cornellà actua contra els rumors per mantenir la convivència ciutadana

L'Ajuntament de Cornellà ha posat en marxa un seguit d'accions per desmentir amb informacions concretes i objectives, rumors i prejudicis socials enfront de la diversitat i per treballar per la bona convivència i el coneixement i respecte mutu.

Aquesta campanya és el resultat de la moció que va aprovar el Ple municipal el 5 d'octubre de 2017, el text de la qual demanava que a nivell local s'actués per afrontar rumors negatius i prejudicis, en col·laboració amb les entitats que tenen a veure amb els col·lectius nouvinguts.

L'objectiu d'aquesta iniciativa és desfer idees que s'han instal·lat a l'imaginari col·lectiu, però que no estan fonamentades en fets comprovables i que són el brou de cultiu propici perquè sorgeixin comportaments extremistes en relació amb la immigració. Comportaments, malauradament, susceptibles d'augmentar en moments de tensió.

Per posar fre a la rumorologia, a la web municipal trobareu la pàgina Cornellà Antirumors que desmenteix amb arguments contrastats alguns dels rumors més generalitzats entre la ciutadania, com per exemple que els estrangers reben ajuts per obrir comerços, que col·lapsen la sanitat pública, que ens prenen la feina o que es queden amb tots els ajuts socials...