Cornellà estrena un circuit inclusiu per a persones amb discapacitat

El 2 de desembre Cornellà estrena el primer circuit inclusiu de la ciutat, un projecte impulsat per l'Ajuntament de Cornellà i la Fundació Itinerarium que té com a objectiu millorar la qualitat de vida de les persones amb discapacitat mitjançant el foment de la pràctica esportiva (corrent i / o caminant). Aquest circuit es caracteritza per tenir recorreguts amb senyalitzacions especials que indiquen que són aptes per a persones amb diferents necessitats de mobilitat i serveixen per conscienciar tota la població sobre les dificultats d'accessibilitat que tenen les persones amb necessitats especials.

Can Corts, primera part

El circuit, denominat "Circuit inclusiu, sumant Capacitats 39A ", transcorre entre els parcs de Can Corts i el parc del Canal de la Infanta, aquest últim s'obrirà al públic a principis de 2018, cobrint un total de 7 quilòmetres.

Aquest dissabte, coincidint amb el Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat, a partir de les 11.30 h hi haurà una activitat guiada i oberta a tota la ciutadania que començarà a l'entrada del parc de Can Corts des del carrer Ernest Lluch i acabarà a la Masia Can Tirel amb una petita festa commemorativa amb degustació de productes saludables.

L'objectiu del consistori és habilitar i oferir millores d'accessibilitat a persones amb mobilitat reduïda i anar adaptant l'urbanisme i els espais urbans a aquesta realitat social.

Aprodico, un exemple d'integració

També, el dia 2 a l'escola Sant Ildefons de Cornellà, hi haurà activitats populars entorn el Día Internacional del Discapacitat organitzades per Aprodico, amb música i ball, aeròbic, "cocido" de cigrons i molta festa per a tota la ciutadania. L'Associació Pro-Disminuïts (Aprodico) és una entitat que treballa des de fa més de vint anys per defensar la integració social i laboral de les persones majors de 16 anys amb diferents graus de discapacitat mitjançant activitats formatives, lúdiques i esportives. Al llarg de l'any desenvolupen activitats socials i participen activament en la vida social de la ciutat. Aprodico compta amb un equip de bàsquet vinculat al CB Cornellà per fomentar la pràctica esportiva i afavorir la convivència entre joves i persones amb discapacitat.

Llegeix el reportatge a la revista Cornellà Informa n. 350