Cornellà destinarà un milió d'euros a nous plans d'ocupació

Dins dels pressupostos de 2018, l'Ajuntament de Cornellà continua amb el seu compromís de reforçar els acords fixats en l'Acord Social Contra la Crisi per impulsar mesures de dinamització econòmica i social a la ciutat. Un dels elements claus d'aquest Acord és l'ocupació. Per a això el consistori ha impulsat des de 2012 diferents plans d'ocupació locals per frenar els efectes de la crisi sobre la població de Cornellà.
Aquest Pla de Xoc preveia l'engegada de plans locals d'ocupació de manera gradual entre 2012 i 2015, i que en anys posteriors s'han anat prorrogant. Uns plans a mesura, d'acord amb els perfils de les persones en situació de desocupació i amb les necessitats de la ciutat. Des de la seva engegada, l'Ajuntament ha ofert ocupació a al voltant d'1.500 persones i ha invertit una mica més de 10 milions d'euros. Per a alguns dels plans s'ha comptat amb la col•laboració del SOC i l'Àrea Metropolitana de Barcelona.

Durant 2018, l'Ajuntament té previst contractar al voltant de 200 persones més amb contractes de nou mesos de forma progressiva, amb una inversió inicial d'1.000.000 euros.

Els plans d'ocupació s'han definit seguint una anàlisi exhaustiva dels diferents perfils professionals de la població en situació d'atur a la ciutat, amb la intenció de beneficiar a tots els sectors i garantir al màxim la inserció laboral i garantir la cohesió social.

Aquests nous plans se sumen als ja impulsats pel consistori en els últims sis anys per frenar els efectes que la crisi econòmica estava provocant a Cornellà i per evitar la fractura social. Els plans d'ocupació formen part del Pla de Xoc contra l'Atur impulsats pel consistori, quan la desocupació a la nostra ciutat rondava el 18%.


Acord Social contra la Crisi, per una ciutat inclusiva i igualitària
Al setembre de 2016, Cornellà va reeditar el Acord Social contra la Crisi, amb el compromís d'al voltant de 40 entitats de la ciutat per treballar de forma conjunta i a través del consens contra la crisi econòmica. El principal motor del Acord Social contra la Crisi (2016-2020) és lluitar contra la fractura social i les desigualtats generades per la crisi. El document detalla actuacions en diversos àmbits, estructurades en eixos i objectius estratègics, i detalla més de 90 actuacions concretes per fomentar el desenvolupament local i fer de Cornellà una ciutat més inclusiva i igualitària.

Pàgina web de l'Acord Social contra la Crisi