Aprofita els diumenges sense cotxes per gaudir de jocs tradicionals al carrer

Tots els diumenges de l'any l'Ajuntament de Cornellà  tanca al trànsit un total de 16 carrers per pacificar el trànsit rodat a la ciutat i donar prioritat als vianants. Es tracta del programa: ‘Diumenges, carrers sense cotxes", que vol potenciarl'ús dels carrers com a zones de lleure i oci per als ciutadans, recuperant-los com a espais per viure i per conviure, on els protagonistes seran els veïns i les veïnes.

Es tracta també d'una mesura que pretén, de manera progressiva, reeducar a la ciutadania i fomentar hàbits de mobilitat responsable. Mesures totes elles, recollides al Pla Municipal de Mobilitat Urbana que té com a objectius fonamentals millorar l'accessibilitat a la ciutat, fomentar la mobilitat sostenible i reduir la contaminació atmosfèrica.


Carrers sense cotxes de 9 a 14 hores
Tots els diumenges, entre les 9 del matí i les 14 hores, un total de setze carrers a diferents barris no permetran el pas de vehicles amb l'objectiu que els veïns i veïnes facin seus els carrers coma espais col•lectiu de convivència.
Durant aquestes cinc hores de tall, els cotxes no podran passar i els veïns i veïnes podran fer un ús lúdic i festiu dels carrer realitzant activitats que fins el moment no podien fer com anar en bicicleta per la calçada, fer servir l'skate, jugar a jocs tradicionals com la xarranca, fer volar un estel, jugar al ‘fet i amagat'...i inclús poder fer activitats més creatives com pintar, fer manualitats....o el que el que cadascú prefereixi, sempre des del respecte a les normes de convivència i civisme.
Durant les hores de tallada, es modificaran direccions de carrers i es crearan alternatives per als cotxes dels usuaris de la zona.


Llistat de carrers que es tallaran al trànsit:


Baltasar Oriol (entre avinguda Pablo Picasso i Porta Diagonal)/Passeig dels Ferrocarrils Catalans (entre Dolors Almeda i Av. Pablo Picasso)/Dolors Almeda (entre Tirso de Molina i Teodoro Lacalle)/Ametller/Dr.Carulla /Rambla (entre Dr. Carulla i Verge del Pilar)/Verge de Montserrat (entre Rubió i Ors i passeig dels FFCC i entre aquest i Av.Baix Llobregat)/Torres i Bages (entre Domènec i Muntaner i Feliu i Codina)/Feliu i Codina (entre Joan Fernández i Av. Flores) /Carrer Miranda (entre plaça de Catalunya i Hermengol Goula)/Ramoneda (entre av. del Parc i Dr. Ferran)/Bonestar (entre Bonavista i Anoia) /Vistalegre (entre Dr. Ferran i Campfaso)/Dr. Ferran (entre Vistalegre i Mossèn Jaume Soler)/Mossèn Jaume Soler (entre Dr Ferran i Campfaso)/Avinguda Sant Ildefons (davant plaça Europa).