Cornellà continua apostant per una educació integradora i de qualitat

L'Ajuntament de Cornellà manté aquest 2018 la despesa en educació (al voltant de 3 milions d'euros) i tots els serveis que finança, tant en el recolzament a les opcions d'estudis obligatoris (Primària i ESO), postobligatoris i formació continuada, com els centres i serveis municipals.
Però cal destacar canvis qualitatius: s'incorporen diferents dotacions per a programes de tauletes a l'aula, Cornellà Aprèn, Cornellà Brúixola i un projecte d'emprenedoria en anglès.
El projecte Cornellà Aprèn vol oferir un ampli marc de referència per difondre i promocionar iniciatives vinculades amb l'aprenentatge al llarg de la vida, posar en valor aquelles experiències d'èxit tant individuals com col•lectives i evidenciar la importància del talent en la millora de la ciutat, valorant l'esforç i la superació per reeixir en àmbits diversos. Per la seva banda, Cornellà Brúixola s'adreça a estudiants en el darrer curs d'ESO, perquè coneguin el ventall de possibilitats formatives post obligatòries que el nostre sistema educatiu els ofereix per continuar la seva capacitació.


Finalment, la dotació de polítiques de Família augmenta un 54% perquè el Servei d'Orientació i Acompanyament Familiar (SOAF) s'amplia a universal.
Pel que fa a les inversions, cal destacar que dos projectes incorporats a través dels Pressupostos Participatius tenen a veure amb les escoles: 80.000 euros per crear zones d'ombra a les escoles Mediterrània i Antoni Gaudí, i 100.000 euros a un projecte que consisteix a adequar el pati de l'escola Jacint Verdaguer per fer-ne un espai per al barri de Sant Ildefons, per fer activitats familiars i infantils fora de l'horari lectiu.

Suport a les escoles bressol
Entre aquests hi ha les vuit escoles bressol municipals. Recentment, una sentència del TSJC ha donat la raó a l'Ajuntament en reclamar el finançament compromès per la Generalitat i no abonat dels cursos 2012 a 2015 (més de 2,3 milions d'euros), i ha obert la porta a reclamar l'aportació de la mateixa Generalitat pendent pels cursos posteriors, reclamació que el ple municipal del mes de gener ha aprovat dur a terme.


Tot i la manca de finançament, el nombre d'escoles i de places de 0 a 3 anys s'ha mantingut, i fins i tot s'ha introduït la tarifació social. També són centres que depenen de l'Ajuntament de Cornellà els serveis municipals a la petita infància (espais nadó, espais familiars, etc.), l'Escola Municipal de Música i l'Escola Municipal d'Educació Especial Virolai.
En el darrer número del Cornellà Informa (febrer 2018) es pot consultar tota la informació del món educatiu de la ciutat.

Cornellà Informa