Patis Oberts, un espai segur per jugar tot l'any

El programa ‘Patis Oberts' consisteix en l'obertura dels patis de quatre escoles de la ciutat els dissabtes i diumenges, de 10 a 19 hores, durant tot l'any. Estan oberts perquè els nens i nenes disposin d'un espai per jugar i practicar esport
Així es rendibilitzen aquestes instal•lacions com a espai educatiu comunitari. No es tracta, doncs, de jocs o activitats organitzades, sinó d'un espai d'oci que permet l'accés a tots aquells que vulguin usar-ho.
Durant 2017 aquests patis han tingut un total de 9.892 usuaris, el més usat ha estat el de l'escola Sant Ildefons, amb 3.370. Els mesos amb més usos, com és lògic, són els de estiu: solament al juliol, es van registrar 2.758. La mitjana d'usos per dia es mou entre 20 i 30 al llarg de tot l'any.
De fet, en aquest període d'estiu, quan no hi ha escola, els patis estan oberts cada dia de la setmana. Educadors cívics i dinamitzadors esportius visiten i assisteixen als nens i nenes que usen els patis, els informen dels diferents esports que poden practicar, així com ofereixen consells sobre actituds cíviques i convivència.

Patis oberts tot l'any (usuaris 2017)
Escola Ignasi Iglesias: 3.073
Escola Montserrat: 2.402
Escola Sant Ildefons: 3.370
Escola L'Areny: 1.047* (actualment en reforma)

Civisme i convivència