El Centre Cultural Sant Ildefons, 5 anys com a espai de difusió cultural

El mes de març de 2013 es va posar en marxa el Centre Cultural Sant Ildefons. S'estrenava una nova porta d'accés a la cultura per al barri i per a la ciutat, amb 1.739 metres quadrats, vertebrada sobre dos elements principals: la Biblioteca de Sant Ildefons (BSI), que se sumava a la Xarxa de Biblioteques de Cornellà (XBC), i l'Auditori de Sant Ildefons, una sala amb capacitat per a 220 persones per a representacions escèniques i tota mena d'actes ciutadans.

La biblioteca de Sant Ildefons obre cada tarda de dilluns a divendres, i també els matins de dimarts i dissabte (de setembre a juny). En un any, rep de mitjana unes 80.000 visites i presta uns 35.000 documents, a més de tenir més de dos mil usuaris inscrits.
Però les biblioteques de la XBC, i la biblioteca de Sant Ildefons ho exemplifica, són molt més que un tradicional espai de consulta i préstec gratuït de llibres i de documents audiovisuals. S'hi duen a terme setmanalment activitats gratuïtes de difusió de la cultura, inclosos espectacles familiars els dissabtes al matí, hores del conte per a infants i per a nadons, conferències d'autors, clubs de lectura, una dotzena d'exposicions cada any, activitats de cinema, tallers, etc. A més, funciona com a Aula d'Estudi durant les èpoques d'exàmens, els dissabtes i diumenges, aprofitant l'accés a Wi-fi. La biblioteca és, així, un gran espai al servei de la ciutadania per difondre i compartir cultura.

L'Auditori de Sant Ildefons es troba a ple rendiment. Durant 2017 hi han tingut lloc un total de 275 activitats. És un dels espais principals de la programació Cornellà Escena i Cultura en Família; però, en l'àmbit escènic, destaca especialment per ser la seu del projecte Factoria SI, un espai de residències tècniques i creatives per a companyies que hi poden assajar i fer pre-estrenes dels seus projectes. L'any passat, han tingut lloc a la sala 120 activitats de la Factoria SI, entre residències, assajos i funcions.