La ràpida intervenció de la Guàrdia Urbana de Cornellà salva una nena de dos anys de morir ofegada

El passat divendres 2 de març, la ràpida i diligent actuació d'un agent de la Guàrdia Urbana de Cornellà va salvar una nena de dos anys de morir ofegada mentre dinava amb la seva família. Tot va passar mentre l'agent de la Policia Local realitzava tasques de circulació al carrer Feliu i Codina de Cornellà, quan una dona va sortir d'un dels portals i va córrer demanant auxili per a la seva neta que s'hi estava ennuegant.

L'agent va pujar corrent al domicili, on s'hi trobava la família dinant i va veure la nena amb símptomes d'asfíxia per causa d'un aliment travessat que li bloquejava l'entrada d'aire a les vies respiratòries. Ràpidament, l'agent li va practicar la maniobra de Heimlich, un procediment de primers auxilis per a casos d'ennuegament, és a dir, per desobstruir el conducte respiratori, normalment bloquejat per un tros d'aliment o qualsevol altre objecte. És una tècnica efectiva per a salvar vides que en aquest cas va aconseguir que la menor expulsés el macarró que li causava l'ofec.

Un cop va arribar l'ambulància, que s'havia avisat prèviament, va fer una primera valoració de la menor i la va traslladar a l'Hospital de Sant Joan de Déu per comprovar que no hi hagués lesions ni cap objecte encara per expulsar. La menor va quedar ingressada en observació fins dissabte que li van donar l'alta. Tot va quedar en un ensurt i hores d'ara la nena es troba en bon estat.

Campanya solidària contra el càncer infantil

La Guàrdia Urbana de Cornellà s'ha adherit a la campanya "Escuts Solidaris" impulsada per les policies locals de diferents municipis amb l'objectiu de recaptar diners destinats a la lluita contra el càncer infantil. La proposta consisteix en la venda d'escuts brodats d'aparença similars als oficials de la Policia Local i que es poden adquirir, al preu de 4 euros, a les dependències de la Guàrdia Urbana (carrer Rubió i Ors, 65), Ajuntament de Cornellà i altres entitats com ara l'Associació de Veïns del Pedró, la Penya Dominó, els comerços adherits a l'entitat "Cornellà Compra a Casa" o el CCR La Segarra, entre d'altres.


La campanya compta ja amb la col•laboració d'una vintena de policies locals d'arreu de Catalunya i consisteix en la recollida de diners a través de la venda d'escuts brodats de cada municipi.
Els escuts, amb fons negre i filets grocs, identifiquen la lluita contra el càncer infantil. A més, porta incorporada l'etiqueta #pelsvalents. L'escut porta una cola termoadhesiva al dors que permet fixar-lo a qualsevol peça de roba simplement passant-li la planxa. D'aquesta manera, es pot enganxar fàcilment a camises, dessuadores o motxilles.
La recaptació dels diners s'ingressarà per a la construcció del Pediatric Cancer Center de l'Hospital Sant Joan de Déu que necessita una inversió de 30 milions d'euros.

web Guàrdia Urbana
web #pelsvalents