Cornellà recorda a les persones desaparegudes sense causa aparent

Aquest divendres 9 de març és el Dia De les Persones Desaparegudes sense Causa Aparent. Com en anys anteriors, InterSOS, amb el suport de l'Ajuntament de Cornellà, convocarà una concentració per recordar i recolzar la situació de les famílies que han experimentat la desaparició d'algun esser estimat. Aquest any l'homenatge es realitzarà a l'espai enjardinat situat al carrer Miranda, cantonada amb el carrer Palma de Mallorca, a partir de les 20h.


Allà, es descobrirà un monòlit en record a la veïna de Cornellà Cristina Bergua, desapareguda fa 21 anys i a la lluita que els seus pares realitzen des de llavors per donar visibilitat i reclamar mesures que permetin millorar les condicions de cerca de les persones desaparegudes.

Inter-SOS, Associació de Familiars de Persones Desaparegudes sense Causa Aparent neix a Catalunya l'any 1998, impulsada, entre altres persones per Juan Bergua, com a conseqüència dels contactes entre familiars de Persones Desaparegudes, que el seu objectiu principal era la formació d'una associació dedicada a l'ajuda en la cerca de persones desaparegudes sense motiu aparent.
Es tractava de diferents Famílies amb un mateix problema i en aquells moments no existia cap entitat que treballés en aquests objectius. Aquest procés va portar a la constitució de la Agrupació de Familiars de Desapareguts, INTER-SOS, al juliol de 1998, sent inscrits en el registre d'entitats de la Consellería de Justícia de Catalunya amb data 17 de Setembre del mateix any i pionera en tot el territori espanyol. En el mes d'abril de 2005, INTER-SOS va ser declarada d'Utilitat Pública pel Ministeri de l'Interior.

Pàgina web INTERSOS