Cornellà posa en marxa l’ Escola d’Humanitats

A partir del 3 d'abril comencen els primers cursos de la Escola d’Humanitats de Cornellà, un projecte educatiu dirigit al públic en general, amb l'objectiu de promoure valors com la igualtat, la perspectiva de gènere, el pensament crític i l'accés universal a les arts i el pensament. Constarà de cursos, tallers i conferències sobre pensaments, que contribueixin a construir una ciutadania crítica, propositiva i feliç. Aquest projecte tindrà la seu al mateix edifici que la Escola Municipal de Música Roser Cabanas, ja que en certa mesura també es complementarà amb el seu programa formatiu musical. Per començar, s'han engegat quatre cursos en temàtiques com la música, la filosofia, l'escriptura o la igualtat de gènere. Són gratuïts i s'organitzen en 8 o 10 sessions setmanals.

També es començarà a recollir informació sobre els interessos de la ciutadania i de les entitats de Cornellà, de cara a augmentar significativament les activitats en el futur. Es tracta d’un espai per conrear la reflexió, les expressions artístiques i el pensament crític, com a camins cap a la felicitat individual i col•lectiva, amb els eixos centrals de perspectiva de gènere i igualtat, pensament crític i les humanitats com un ben comú.

Quatre propostes per començar

1.-Història de la música amb audicions comentades. 8 sessions. Dimarts de 12 a 13 hores. Professor: Domènec González.

2.-Les relacions entre gèneres al segle XXI. Posa't al dia, sé igualitari. 8 sessions. Dimecres de 16.30 a 18.30 h. Professora: Antònia Guerrero.

3.-Filosofia per a la vida. 10 sessions. Dimecres, de 10 a 11.30 h. Professora: Marta Elizalde.

4.-Escriptura creativa. 10 sessions. Divendres, de 16 a 17.30 h. Professora: Empar Fernández .

Informació i inscripcions: Ajuntament de Cornellà - Departament de Cultura Tel: 933770212 Ext 1450 (de dilluns a divendres, entre 10 i 14 hores) a/ i: ehumanitats@aj-cornella.cat