Ets jove, i tens dubtes? Pregunta'ns!

Les necessitats dels joves abasten tots els àmbits de l'acció pública, i és per això que pràcticament totes les àrees de gestió de l'Ajuntament de Cornellà els ofereixen serveis i programes. Els serveis d'ocupació, d'educació, d'esports, de cultura o de serveis socials pensen també en clau jove, i adapten actuacions a la seva realitat concreta. Però és el servei de Joventut el que s'encarrega d'assegurar que tots aquests serveis arriben amb eficàcia als joves, recollint i oferint tota la informació necessària i acompanyant-los perquè facin ús.

A l'abast dels joves hi ha una àmplia xarxa de serveis i informació per atendre dubtes, orientar i donar suport a tots els nois i noies de la ciutat. Qualsevol dubte sobre educació, formació, treball, habitatge, oci, salut i diversitat sexual... pot respondre's, i encaminar una solució, bàsicament des de serveis com el CRAJ, el TRAILER, o els Punts d'informació en els instituts.
A més d'aquests serveis, Cornellà també disposa de nombrosos equipaments principalment orientats als joves: les Aules d'Estudi (tres en períodes d'exàmens més una permanent en el Citilab), els Espais Joves (un en Centre-Riera i un altre a Sant Ildefons) com a oferta complementària de formació, oci i aprenentatge, la Ludoteca El Dau, o La Factoria Musical, entre uns altres.


Mapa de talent
Les polítiques de Joventut a Cornellà organitzen tot el sistema municipal de suport als joves i es treballa de manera contínua en la seva renovació. Per exemple: en la creació d'un innovador mapa de talent juvenil i l'engegada d'un sistema estable de participació, que generarà reptes anuals per implicar als propis joves en la cerca de respostes per a les seves necessitats i inquietuds.
En els propers mesos va a culminar el nou Pla Director de Joventut 2018-2022, que defineix la situació actual i cap a on es vol anar en aquest àmbit, actualitzant les prioritats de referència en polítiques municipals d'oci i cultura, educació i formació, diversitat i interculturalitat.

Oci i creació artística
Interessat en l'art urbà i la cultura? Pregunta pel programa Experimenta. Dibuixes còmics? Cornellà organitza un dels concurs més veterans i prestigiosos d'Espanya. Esteu començant en la música i voleu experimentar? Acosteu-vos a la Factoria Musical i pregunteu pel Espai Nova. Penses que el teu és la festa? Bé... doncs comença per les Nits Insomnia: oci alternatiu, saludable, dirigit a i dissenyat per altres joves com tu. Més de 400 participants en 28 activitats durant 2017.

Tens preguntes sobre sexualitat?
Ús del preservatiu, embarassos, malalties de transmissió sexual, revisions... Una professional del ASSIR (Atenció a la Salut Sexual i Reproductiva) de Cornellà te les pot respondre. En el CRAJ, l'últim dijous de cada mes, de 18 a 20 hores. Gratuït, sense cita prèvia, i confidencial.

Vols saber més?
Tant en el CRAJ i el Tràiler (c. Mossèn Andreu 17) com en el punt d'informació de cada institut t'orientaran sobre tota aquesta informació, i molta més del que t'interessa: treball, beques, estudis, salut i diversitat sexual, habitatge, voluntariat, creació artística... Pregunta'ls!

Web de Joventut de l'Ajuntament de Cornellà