L'Ajuntament de Cornellà se suma al rebuig a la sentència del cas 'La Manada'

L'Ajuntament de Cornellà, en sessió plenària, i amb l'acord de tots els grups municipals, ha aprovat una moció manifestant el seu rebuig a la sentència que condemna a només 9 anys de presó els cinc membres del grup conegut com ‘La Manada' pels fets ocorreguts a Pamplona durant els Sanfermines de l'any 2016.

La sentència dictada per l'Audiència de Navarra determina que els fets van constituir un abús sexual continuat, desestimant tant el delicte de violació com el d'agressió sexual, entre d'altres, que plantejaven la Fiscalia i l'acusació particular. La víctima va ser una noia de 18 anys que va denunciar que havia estat intimidada pels cinc encausats per tal de mantenir sexe en grup, i violada per tots ells en un portal de la capital navarresa.

La sentència, que s'ha fet pública avui dijous, ha aixecat immediatament molta controvèrsia i indignació, tant a nivell polític i ciutadà com a les xarxes socials, i en diverses ciutats s'han convocat manifestacions de rebuig, entre elles Cornellà. D'ençà dels fets, hi ha hagut mobilitzacions subratllant en especial el missatge #NoesNO, ja que la visió dels fets plantejada per ‘La Manada' banalitzava la violència sexual, i contra el qüestionament de la credibilitat de la víctima.

L'Ajuntament planteja que el missatge que es dóna a la societat amb aquesta sentència és molt perillós, encara que sigui susceptible de ser rectificada en instàncies judicials superiors. Considerar els fets només un abús sexual, sense valorar cap element de violència ni d'intimidació, projecta una greu inseguretat per a totes les dones i noies del nostre país.

El mateix dijous 25 d'abril, a les 19.30 hores, hi ha hagut una concentració de rebuig a la sentència del cas de 'La Manada' davant de l'Ajuntament (plaça de l'Església). L'Ajuntament de Cornellà ha aturat el ple per sumar-se a aquesta convocatòria que també s'ha fet a moltes altres ciutats, convidant a a tota la ciutadania que s'hi volgués sumar.

Consulta la nota de premsa