Vols conèixer com va viure Cornellà els moviments obrers dels anys 70?

Doncs el proper diumenge, 6 de maig, a partir de les 11h al costat de la parada Montsea del Trambaix, s'iniciarà un itinerari guiat per fer un itinerari temàtic, organitzat pel Departament de Patrimoni Cultural, sobre el moviment obrer a Cornellà de Llobregat (1962-1977) i alguns dels seus escenaris destacats, recuperant així el lligam entre la ciutat i aquesta cabdal etapa de la seva història.


Però l'itinerari també constitueix un homenatge, perquè amb ell es vol reconèixer l'aportació de la lluita del moviment obrer per a la millora de les condicions de vida de la classe treballadora; una lluita obrera que també va ser un artífex de la construcció de la identitat comarcal, així com de la conquesta de la democràcia al nostre país. En definitiva, homenatjar els homes i dones que van participar en el moviment obrer posant en risc la seva vida personal i laboral.
L'itinerari anirà a càrrec de Pepe Fernández i de Kuam Um! i hi haurà dues sessions, els diumenges 6 i 27 de maig, a les 11 hores.


Així, durant el recorregut es visitaran espais com l'antiga empresa Montesa d'Esplugues de Llobregat, on hi va haver la primera coordinació del nou moviment obrer; la parròquia de Sant Miquel de Cornellà, un dels espais importants del que es va anomenar "l'Església de base"; la seu de Comissions Obreres, antic espai del sindicat vertical; l'esplanada de la Siemens, a la Carretera d'Esplugues, davant el monòlit d'homenatge al moviment obrer; la parròquia de Santa Maria, on es recordarà la vaga de la Laforsa i el Parc de Rosa Sensat, on hi ha el monument a Joan N. García-Nieto, fundador de Cristians pel Socialisme.
Important: les places són limitades i cal inscripció prèvia al telèfon 93 474 51 35 (de dimarts a divendres de 10 a 14h) o al correu museumercader@aj-cornella.cat