Estrenem les placetes de l’avinguda Baix Llobregat

Ja han finalitzat les obres de les places Narcís Monturiol, Francesc Layret, i el tram de vorera entre els carrers Sant Jeroni i Sant Lluís, i en les properes setmanes acabarà la transformació del carrer Verge de Montserrat en un ampli passeig per a vianants amb més vegetació i zones de descans.
El canvi ha suposat l'actualització de diferents àrees d'esbarjo per a infants i per a la gent gran.
La millora d'aquests espais urbans dels barris Centre i Riera de Cornellà forma part d'una actuació
integrada en el projecte Cornellà Natura que pretén potenciar la cohesió urbana mitjançant la concepció de zones obertes, sostenibles i de convivència.

Festa i animació al carrer
Per celebrar la finalització de les obres, el pròxim diumenge 13 de maig, d'11 a 13.30 hores, es farà una jornada lúdica i festiva oberta a tota la ciutadania. A l'entorn del nous espais de l'avinguda del Baix Llobregat hi haurà tallers, teatre, jocs tradicionals, jardineria, circuits sobre rodes...
Cada activitat té un lema diferent: coneix, crea, activa't, juga, mou-te, planta i interactua.
Participa i vine a estrenar els nous espais, més humanitzats i amables.

Pacificació del trànsit
Un cop finalitzin les obres del carrer Verge de Montserrat hi hauran modificacions de circulació a diferents carrers per prioritzar la mobilitat dels veïns, pacificar el trànsit al barri, reduir la contaminació i millorar la salut de la ciutadania.
Alguns carrers canviaran el sentit i altres el mantindran com és el cas del Camí Vell de Sant Boi (anticcarrer d'Almirall Vierna), el passatge del Transformador, el carrer de l'Avenir i el passatge dels Horts. (consulteu al full informatiu adjunt el plànol)

Cornellà Natura
Aquestes obres formen part del projecte Cornellà Natura que té per objectiu potenciar els valors ambientals, socials i paisatgístics, cada vegada més importants per a la ciutat, i arribar a 15,52m2 de zona verda per habitant l'any 2026, un increment del 60% dels espais públics del municipi.

El Projecte, amb una inversió superior als 6 milions d'euros, permetrà millorar la qualitat de vida ciutadana i reordenar l'espai públic. Entre altres actuacions, el projecte proposa la remodelació del parc de la Ribera i obres en l'avinguda dels Alps, que milloraran la vertebració entre els barris i permetran una millor connectivitat en tot el municipi. Així com la reconversió del carrer Verge de Montserrat en un carrer per als vianants.

Full informatiu
Web Cornellà Natura