Corpus 2018: una Festa Major plena de música, arts escèniques, tradicions i activitats familiars.

La Festa Major del Corpus arriba a Cornellà de Llobregat, del 31 de maig al 3 de juny amb més d’un centenar d’actes en els quals es combinaran la tradició i la cultura, amb la il·lusió, la solidaritat i la convivència. La música en directe segueix sent un dels atractius principals de la festa amb propostes molt variades i per a tot tipus de públics arreu de la ciutat, però també podrem trobar espectacles de màgia, literaris, teatrals i esportius, que juntament amb els actes més tradicionals ofereixen l’oportunitat de compartir i de viure les festes amb civisme, tolerància i harmonia. 

En aquest context festiu, des de l'Àrea de Polítiques d'Igualtat en col·laboració amb la Plataforma Ciutadana contra la violència masclista de Cornellà s’ha promogut la campanya “Per unes festes igualitàries i lliures de sexisme” a favor d’unes relacions lliures, respectuoses i contra les agressions sexistes, racistes i LGTBIfòbiques.

Aquest any, igual que en les darreres edicions, s’ha comptat amb dissenyadors de la ciutat per crear el cartell del Corpus 2018. En aquesta ocasió ha estat l’artista local, Victor Garrido, que també es fa dir @misifunoski, qui ha fet un disseny inspirat en un dels racons més especials de la nostra ciutat, la Plaça dels Enamorats, que serveix alhora d’escenari dels seus records d’infància i de punt de trobada de totes les generacions que poden gaudir d’aquesta Festa Major del Corpus 2018.

Tot i que el Corpus centra la major part de la seva activitat del 31 de maig al 3 de juny, a partir del divendres 25 de maig ja podrem gaudir d’activitats relacionades amb aquestes festes.

Pregó i Corndefoc 2018, dijous 31 de maig

El tret de sortida oficial el marcarà el ball cerimonial de l’Àliga de Cornellà, per donar pas al pregó des del balcó de l’Ajuntament, el dijous 31, a les 21.15h, a càrrec de les cornellanenques Pura Velarde, Alícia del Hoyo i Ariadna Gómez, tres dones de tres generacions diferents, implicades en la reivindicació de la igualtat i el respecte entre les persones.

Seguidament  hi haurà el Corndefoc, amb les colles i bèsties de foc de la ciutat i les seves colles convidades. 

Els concerts de la plaça de Catalunya

Divendres, 1 de juny

22:00h - Perdidos.Rever + La Unión en concert.

Dissabte, 2 de juny

22:00h - Sara Alva + Rosana en concert.

Diumenge, 3 de juny 

19:00h - XeRoots + Gertrudis en concert.

Espai jove i foodtrucks al Parc Esportiu

Divendres, 1 de juny

22:00h - AD-Roots + Green Valley en concert.

L’artista reggae local AD-Roots serà l’encarregat d’escalfar l’ambient abans de l’actuació dels Green Valley, una de les bandes nacionals més importants dins d’aquest gènere musical que va nàixer fa més de 50 anys a Jamaica.

A més, per tal de que l’escenari del Parc Esportiu pugui gaudir de més vida i diversitat, a partir de les 20:00h hi haurà una petita zona de foodtrucks on poder menjar i prendre un refrigeri.

Dissabte, 2 de juny

19.00h Holi Dolly Festival Familiar

Un any més, petits i grans podran tornar a gaudir de la festa més acolorida i esbojarrada del Corpus. Consulteu les recomanacions per participar a: http://www.cornella.cat/ca/Corpus.asp

22.00h Festival Lúppiter

Lúppiter és una festa en la qual la diversió, l'espectacularitat i la interacció amb el públic són les bases que guien l'esdeveniment. L'speaker Pep Callau, els DJ's Albert González i Bengro, Co2 i efectes especials i altres elements permetran donar ritme i crear grans sensacions entre les persones assistents.

També volem destacar que a Lúppiter apostem per una música lliure de discriminació sexista, que no hi ha restricció d'edat podent gaudir petits, joves i grans i que aquesta combinació deriva en un ambient sa i saludable allunyat de drogues i alcohol.

La màgia, la poesia, el teatre i la multiculturalitat també són protagonistes.

Des de l’Ajuntament de Cornellà es té la voluntat de donar cabuda i visibilitat a altres disciplines artístiques dins de les celebracions populars. És per això que, un any més, apostem per incloure actes repartits per diferents barris, fent especial incidència en la consolidació d’espais com la Plaça Pallars o la Plaça del Pilar.

Plaça del Pilar:

Divendres, 1 de juny

Tastets i Músiques del Món.

19:00h – Cia. Malabreikers amb l’espectacle homònim d’acrobàcia, circ, break dance i humor.

20:00h – Tastets i Músiques del Món: tastets gastronòmics d’arreu del món a preus populars amenitzats per la sessió de DJ Malti.

22:00h – Lenin “Güiroloco” Jiménez y su Orquesta en concert. Vine a ballar al ritme d’un dels combos llatins més importants de Catalunya.

Dissabte, 2 de juny

Vespre màgic!

19:30h – “Què cal fer per ser científic?” amb Dani Jiménez

20:30h – “Amazing” de la Maga Melanie. Espectacle de màgia de gran format dirigit pel Mag Lari.

Plaça del Pallars:

Dissabte, 2 de juny

Festival de la Paraula.

19:00h – Exhibició de Poetry Slam/Spoken Word amb Dani Orviz, Isa García i Iñaki Nazaval.

20:00h – Improshow a càrrec de Planeta Impro.

Propostes i animació per a tots els públics

Les activitats per a infants i les seves famílies tenen un especial protagonisme al carrer. Espectacles d'animació, contes, tallers, manualitats, gimcana, jocs, esports i molt més.

Podeu consultar horaris i espais al programa oficial, o bé descarregar-vos el programa especial d'activitats familiars.

D’una altra banda, per tal d’arribar a totes les ciutadanes i ciutadans de Cornellà, per segon any consecutiu, les activitats del Corpus comptaran amb tota una sèrie d’espectacles a les residències i casals de gent gran.

Final de festa plena de llum!

El final de les celebracions el marcaran dues activitats ben especials: la 2ª Nit de Llums i “Selfies” i el ja tradicional Castell de Focs d’Artifici.

 

Podeu descarregar-vos el programa d'activitats AQUÍ.

Estigues infomada/t seguint les xarxes socials de "Què fer a Cornellà?" (FacebookTwitterInstagram)

Estigues infomada/t seguint les xarxes socials de Cultura Cornellà (FacebookTwitterInstagram)