Canvis de circulació a diferents carrers del Centre i Riera a partir del 15 de maig

Amb motiu de la finalització d'obres de remodelació del carrer Verge de Montserrat, a partir del 15 de maig es posaran en marxa diferents canvis de circulació als carrers dels barris Centre i Riera amb l'objectiu de prioritzar la mobilitat dels veïns, pacificar el trànsit al barri, reduir la contaminació i millorar la salut de la ciutadania. Alguns d'aquests carrers mantindran Alguns d'aquests carrers mantindran el sentit actual com és el cas del Camí Vell de Sant Boi (antic carrer d'Almirall Vierna), el passatge del Transformador, el carrer de l'Avenir i el passatge dels Horts.
El següent plànol indica com queda el sentit de la circulació a la resta de carrers de la zona:

1. Nova rotonda a l'avinguda del Baix Llobregat amb el passeig dels Ferrocarrils Catalans.

2. Desviament del sentit de l'avinguda del Baix Llobregat, a l'alçada del carrer del Rugby, excepte el transport públic i serveis.

3. Ordenació i canvi de direcció del passatge de Sant Isidre, del passatge de Sant Lluís, del passatge de Francesc Layret i del tram inicial del carrer Francesc Layret, aquest últim tindrà tancat l'accés des de l'avinguda del Baix Llobregat.


4. El carrer de Ramón y Cajal i el primer tram del carrer del Marquès de Cornellà canvien de sentit.

Nova imatge per al barri
Els barris Centre i Riera de Cornellà presenten una nova imatge, un cop han finalitzat les obres de transformació del carrer de la Verge de Montserrat en un ampli passeig per a vianants amb més vegetació i zones de descans, i s'han renovat tres espais urbans adjacents a l'avinguda del Baix Llobregat. Es tracta d'una actuació integrada en el projecte Cornellà Natura que té l'objectiu de potenciar la cohesió urbana mitjançant la concepció d'espais públics oberts, sostenibles i de convivència.


D'una banda, el canvi ha suposat una millora qualitativa de l'espai urbà i la pacificació del trànsit, creant un nou corredor de prop de 200 metres des de la plaça de Lluís Companys, al centre de la ciutat, fins a la confluència amb l'avinguda Baix Llobregat, en una configuració de plataforma única complementada amb vegetació. A partir d'aquest punt, el carrer de la Verge de Montserrat ja tenia prioritat per als vianants, en un tram amb diversos equipaments educatius i esportius, i finalment condueix a la passarel•la d'accés al riu Llobregat. El pressupost de les obres ha ascendit a 293.000 euros.


De l'altra, la renovació de tres espais adjacents a l'avinguda Baix Llobregat (les places situades a la confluència amb els carrers de Narcís Monturiol, de Francesc Layret, i el tram de vorera entre els carrers Sant Jeroni i Sant Lluís) tenia com a objectiu crear nous espais per fomentar la trobada entre veïns i veïnes, i aconseguir d'aquesta manera un barri amb un entorn més amable, respectuós, i acollidor. Ha afectat un espai total de 3.247 m2, per crear una nova franja vegetal, amb gran masses arbustives, que creïn espais acotats i separin aquestes zones de lleure de la calçada per a vehicles.