Cornellà sensibilitza la població sobre la importància de respectar la diversitat sexual

Departament de Polítiques d'Igualtat

El 17 de maig, Dia Internacional contra la LGTBIfòbia, marca l'inici d'un seguit d'activitats i actes comunitaris a Cornellà amb l'objectiu de promoure la sensibilització i la prevenció de l'assetjament a persones d'aquestes opcions sexuals, i donar a conèixer els recursos de la ciutat d'orientació i ajuda.

El mateix dijous 17 de maig hi ha hagut una festa a la plaça de Catalunya, amb tota mena d'activitats de sensibilització i jocs, organitzada per l’Ajuntament de Cornellà (CRAJ, Espai Jove Sant Ildefons, Espai Jove Centre-Riera), l’Esplai Mowgli i el Club Sanfeliu-Sant Ildefons.

Des del 15 de maig la bandera irisada és penjada de la façana del Centre Cultural Joan N. García-Nieto, i en les properes setmanes s’organitzen activitats de tot tipus: teatre, exposicions, contacontes, twerking feminista, zumba, creació d’un curt, etc.

Servei d’Atenció Integral

Culminant aquestes activitats coincidint amb del Dia de l’Orgull LGBTI, està previst s’obri el Servei d’Atenció Integral (SAI) a persones LGBTI, que serà ubicat al Centre Cívic de Sant Ildefons.  Es tractarà d’un servei d’orientació, assessorament i ajuda sobre qüestions relacionades amb la sexualitat i les relacions. És gratuït, confidencial i obert a tota la població jove i adulta. Serà obert cada dijous a la tarda.

De forma més específica, el Servei d’Atenció Integral té per objectiu donar assessorament psicològic i legal a persones LGBTI i a les seves families. Se’ls oferirà atenció i acompanyament, informació, canvi de nom targeta sanitària, informació psicològica, a més d’atendre qualsevol incidència o possibles casos de discriminació.

Programa d'activitats
Més informació a la nota de premsa
Espai web amb informació LGTBI