Nou espai d’acompanyament i formació per als homes durant l’embaràs de les seves parelles

Departament de Polítiques d'Igualtat

L’Ajuntament de Cornellà ha posat en marxa recentment el projecte Partenatge Responsable (PARESP) juntament amb el Servei d'Atenció a la Salut Sexual i Reproductiva del Baix Llobregat (ASSIR) amb l’objectiu de crear un espai d’acompanyament i informatiu als homes que estan esperant un fill amb la seva parella.

El servei vol donar protagonisme i fer partícip a l’home durant l’embaràs amb l’objectiu de que coneguin tots els processos, al mateix temps que les mares i puguin afrontar la paternitat des d’un paper actiu i dinàmic des del principi amb l’objectiu de que puguin desenvolupar les tasques de la criança dels nadons de forma igualitària i activa.

Per portar-lo a terme l’Ajuntament compta amb la implicació i suport del centre ASSIR del Baix Llobregat, l’associació Conexus i el Centre d ‘informació i Recursos per a les Dones que posen a disposició dels pares una llevadora i un  psicòleg que a través de sis sessions (1.30h cada una) treballen temàtiques com les expectatives de la paternitat, el rol parental i el rol de parella, la sexualitat i l’embaràs o la coresponsabilitat en la cura i criança dels seus fills o filles, entre d’altres. El servei, iniciat recentment, ha tingut una resposta positiva per part dels prop de 20 homes que per ara han participat.

Des de l'ASSIR del Baix Llobregat de Cornellà es contacta amb els homes a través de les dones que assisteixen al centre per les visites de diagnosi i seguiment de l’embaràs i els ofereixen el servei.

Foto: pxhere.com

 

Més informació a la nota de premsa
Centre ASSIR