Alumnes del Maria Aurèlia Capmany premiats per un curtmetratge sobre malalties mentals

Departament d'Educació

L'Institut Maria Aurèlia Capmany, de Cornellà, ha estat el guanyador absolut i també de la categoria Batxillerat, pel curtmetratge titulat 'Japó' en el Concurs de Cinema Ments Despertes, que consisteix en elaborar curtmetratges per sensibilitzar i eliminar l'estigma que envolta les persones amb malalties mentals.

El concurs s'ha emmarcat en el programa 'Ments Despertes', un programa formatiu del Grup Som Via que va començar a dur-se a terme fa sis anys i que està adreçat als centres educatius amb la finalitat de normalitzar les malalties mentals a la societat i dur a terme accions per promocionar la salut.

Es tracta de la primera edició del concurs de cinema, i s'hi han presentat una vintena de treballs d'alumnes de centres educatius de Barcelona i Santa Coloma de Gramenet, a més de Cornellà. Un altre curtmetratge elaborat per alumnat de l'Institut Maria Aurèlia Capmany, 'Silencis', ha obtingut un accèssit. Els experts que formaven el jurat han valorat aspectes com el vincle amb el concepte 'Ment Desperta', el missatge educatiu, la creativitat, l'originalitat i la realització del mateix.

  Més informació
  Institut Maria Aurèlia Capmany