La teva actitud ho és tot

Amb l'objectiu de promoure espais festius lliures de sexisme i disposar d’una eina per dur a terme una actuació coordinada en cas d’agressió, existeix un protocol d'actuació per informar-se i saber com actuar en aquests casos.

 

Durant tots els dies de la Festa s’habilitaran carpes i punts d’atenció a llocs estratègics de les festes a on persones voluntàries faran una tasca de sensibilització.

Algunes recomanacions per actuar en cas d'una agressió:

• Acompanyar i donar suport a la persona, o persones, que pateixen una agressió.
• Crear un espai de seguretat al voltant de la persona agredida.
• Amb caràcter general, no identificarem la persona que ha denunciat l’agressió.
• Donar una resposta individual i comunitària a l’agressió en el moment que es produeix.
• Seguiment posterior de la situació, si la persona ho demana. Activar el protocol d'actuació.

Les entitats també poden descarregar el cartell de la campanya -per col·locar-lo a les activitats que organitzin- clicant la imatge de la dreta.

  Descarrega el protocol d'actuació
  App Seguretat Ciutadana
  Més informació a la Guàrdia Urbana (93 377 14 15) i al CIRD (93 474 28 41)
     

Activitats reivindicatives contra la LGTBIQfòbia

El 17 de maig, Dia Internacional contra la LGTBIfòbia, ha marcat l'inici d'un seguit d'activitats i actes comunitaris a Cornellà amb l'objectiu de promoure la sensibilització i la prevenció de l'assetjament a persones d'aquestes opcions sexuals, i donar a conèixer els recursos de la ciutat d'orientació i ajuda.

Des del 15 de maig la bandera irisada és penjada de la façana del Centre Cultural Joan N. García-Nieto, i en les properes setmanes s’organitzen activitats de tot tipus: teatre, exposicions, contacontes, twerking feminista, zumba, creació d’un curt, etc.

Culminant aquestes activitats coincidint amb del Dia de l’Orgull LGBTI, està previst que s’obri el Servei d’Atenció Integral (SAI) a persones LGBTI, que serà ubicat al Centre Cívic de Sant Ildefons. Es tractarà d’un servei d’orientació, assessorament i ajuda sobre qüestions relacionades amb la sexualitat i les relacions. És gratuït, confidencial i obert a tota la població jove i adulta. Serà obert cada dijous a la tarda.

  Agenda d'activitats